2021-08-13
👨👧👍🏻芋泥口味 $70口感綿密濕潤,唔會乾爭爭😍直頭好似食緊蒸水蛋咁,蛋香濃厚突出🤤芋泥味唔算濃郁,但口感幼滑,幾Creamy😋餅底完全無燶,食到落底都係好鬆軟👍🏻低糖嘅關係,整體唔會好甜,食哂成個都唔覺濟😂味道:9/10性價比:8/10-👍🏻黑芝麻口味 $70 (+骯髒彩虹面 $15)黑芝麻味幾香濃,一樣係好鬆軟濕潤😍骯髒彩虹面係朱古力醬上面再灑朱古力粉仲有曲奇、粟米片、朱古力粒同金平糖咬落脆卜卜,夾埋鬆軟既蛋糕,口感更加豐富👍🏻不過食個陣要小心啲散到周圍都係🤣味道:8/10性價比:8/10-最後我地食唔哂放落雪櫃,第二日拎出黎凍食個蛋糕都仲keep到鬆軟濕潤,真係好勁😆👍🏻-📍#囍源古早蛋糕深水埗北河街123號地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平戈食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #深水埗小食 #黃店 #黃色經濟圈 #深水埗黃店 #囍源 #
👍🏻芋泥口味 $70
口感綿密濕潤,唔會乾爭爭😍
直頭好似食緊蒸水蛋咁,蛋香濃厚突出🤤
芋泥味唔算濃郁,但口感幼滑,幾Creamy😋
餅底完全無燶,食到落底都係好鬆軟👍🏻
低糖嘅關係,整體唔會好甜,食哂成個都唔覺濟😂
味道:9/10
性價比:8/10
👍🏻黑芝麻口味 $70 (+骯髒彩虹面 $15)
黑芝麻味幾香濃,一樣係好鬆軟濕潤😍
骯髒彩虹面係朱古力醬上面再灑朱古力粉
仲有曲奇、粟米片、朱古力粒同金平糖
咬落脆卜卜,夾埋鬆軟既蛋糕,口感更加豐富👍🏻
不過食個陣要小心啲散到周圍都係🤣
味道:8/10
性價比:8/10
最後我地食唔哂放落雪櫃,第二日拎出黎凍食
個蛋糕都仲keep到鬆軟濕潤,真係好勁😆👍🏻
📍#囍源古早蛋糕
深水埗北河街123號地舖
#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平戈食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #深水埗小食 #黃店 #黃色經濟圈 #深水埗黃店 #囍源 #古早味蛋糕