2023-02-28
一直都知道網上有一間出名食尼泊爾菜嘅餐廳,今次特登出到佐敦朝聖,餐廳裝修以叢林為題,有種令人眼前一亮嘅感覺,唔講咁多等鯊仔為大家試吓味道~🥟 Momo(尼泊爾餃子)$88午市套餐包餐湯或沙律、主食同一般餐飲,甜品需另外加錢,總共八隻餃子,口味可以選豬肉、雞肉或芝士,亦有蒸同煎選擇,今次叫咗半煎半蒸,全部都係豬肉餡,蒸餃外皮俾一般餃子煙靭,內餡飽滿多汁,欣賞餡料加咗洋蔥,增強肉質鮮甜。個人認為蒸餃比煎餃好食,煎餃外皮略嫌偏硬咗啲,但味道都算唔錯的。🍕 辣肉腸薄餅 $88同樣係午市套餐,薄餅雖然唔算特別厚身,但勝在批邊香脆,餅底鬆軟,批上有滿滿嘅水牛芝士同蕃茄醬,配上鹹香嘅辣肉腸,食落口感豐富,令人食指大動。🍫 朱古力心太軟 +$38不得不讚擺盤設計精緻有心思,香甜軟滑嘅雲呢拿雪糕配上鬆軟流心嘅心太軟,一啖雪糕配上一啖心太軟,而且仲有糖霜同水果配襯,口感滿足豐富。🍰 紐約芝士餅 +$38同樣擺盤非常精緻,芝士蛋糕上面滿佈糖霜,食落唔會太甜膩,而且加上士多啤梨果醬,味道更加吸引。🍸 The Wild One (Cocktail) $90建議大家嚟到可以嘗試叫Cocktail,佢哋有各款特色嘅
🥟 Momo(尼泊爾餃子)$88
🍕 辣肉腸薄餅 $88
🍫 朱古力心太軟 +$38
🍰 紐約芝士餅 +$38
🍸 The Wild One (Cocktail) $90
建議大家嚟到可以嘗試叫Cocktail,佢哋有各款特色嘅Cocktail,都幾有熱帶風情、叢林嘅感覺,呢杯飲落略嫌甜咗啲、重菠蘿甜味,酒味最後先飲到,亦有加入青檸汁,清新容易入口。