2020-12-02
今日同朋友行行吓街,覺得有啲肚餓,但又唔知食咩好,跟住突然之間聞到一陣好香嘅味,發現咗係一間串燒店,覺得好似幾吸引,跟住就行咗入去試吓。一入到去,環境同一般嘅串燒店唔同,油煙味又唔大,又唔會太嘈,亦都唔會俾人感覺好亂,個裝修亦都好簡潔同埋吸睛。呢度啲店員好好人,如果你係第一次嚟食嘅話,店員會同你逐個逐個介紹,亦都會同你講個爐係點樣運作嘅,超好人!!咁呢間串燒店係自助串燒,會有張Menu俾你自己揀,亦都會有一個飲品櫃俾你自己攞嘢飲。食物方面,我哋嗌咗好多嘢,當中最吸引嘅係雞中翼同埋牛柳粒。雞中翼並唔會好油膩,加上咁樣燒法,可以鎖住佢啲肉汁,令到佢唔會好乾。牛柳粒好彈牙,加埋佢提供嘅汁,簡直絕配!甜品方面,呢度可以燒棉花糖,外脆內軟,真係好正。而食到最尾仲有雪糕!整體來講,一定會再次嚟!!
整體來講,一定會再次嚟!!