2018-10-31 21 views
同友人在尖沙咀食飽晚飯,又想搵個地方食甜品傾下計,原來尖沙咀都幾難搵到甜品舖,竟然行過寶勒巷,比我地發現到新野!舖頭睇落唔大,但幾精緻,而且好新淨簡潔。咁就吸引左我地入去食啦。裝飾好清新簡約,每張枱都有一瓶乾花。呢日雖然唔係週末又唔係假期,但都差唔多坐滿。睇睇menu, 見到芝士粟一燒好得意,但可惜已經sold out, 建議如果想試就要早少少,我晚上8點幾去到已經賣哂了甜品都有好多選擇,價錢都大概係$50-80。 仲有窩夫同花茶,都幾多元化。法式焦糖燉蛋解果pancake $64好特別既組合,焦糖燉蛋整得好滑好有蛋味,焦糖既份量都適中,唔會過份甜,加埋個pancake 一齊食,又幾得意。黑松露咖啡奶凍$54一向我都係黑松露愛好者,緊係要試下黑松露啦!非常有黑松露味,咖啡味都好重,不過兩者既結合岩唔岩口味,就真係見仁見智啦絲絲入心$64心太軟竟然超流心,熱辣辣一切開,朱古力醬就流入下層既雪糕上,呢個真係超讚桂花白酒燉雪梨$56呢個甜唔係我第一次食,估唔到係咁清新,唔會覺得溜,雪梨仲有少少爽口,用桂花整成既啫喱條好好味,滑嘟嘟呢間甜品夠精緻,價錢又合理,正呀!

法式焦糖燉蛋解果pancake $64

黑松露咖啡奶凍$54

絲絲入心$64

桂花白酒燉雪梨$56

呢間甜品夠精緻,價錢又合理,正呀!