2021-07-04
<<Thursday Couple 為食記😋👣>> 嗰日去觀塘拍野,跟住就搵緊有咩好食,又唔想去APM,跟住知道係東廣場有好多美食,打算去睇下,行行下就見到呢一間裝修設計都幾特別,同埋好舒適嘅Cafe,🔥🔥見到入面嘅嘢食都幾吸引😂😂🥳🤣就行咗去啦入面嘅枱枱櫈櫈都好特別,全部都係用木製,見到好有心思,同埋有種清新草原嘅感覺😂😂🤣感覺係一個唔錯,好舒服,比OL放咗工之後或者lunch食個下午茶,都幾輕鬆☺️☺️佢哋嘅食物種類唔係話好多,但都應該係大家幾鍾意食嘅食物,而價錢都幾實惠🙈🙈我哋叫咗一個士多啤梨乳酪Smoothie ,味道比較甜少少,但都有士多啤梨味,佢上面嘅奶油好重,cream味濃,加上佢嘅所有杯碟都擺得好靚好啱打卡😂😂🤣🔥😝岩曬禾!之後呢杯漸變色嘅係巨峰提子梳打,更加唔使講,外表好靚,味道都係一流,提子汁同埋梳打嘅份量調得啱啱,好飲落去都幾舒服,清爽!🥳🥳😋我哋知道佢哋係食hamburger 為主,所以就叫左佢個軟殼蟹漢堡包配薯條,佢擺啲靚,軟殼蟹炸得好香脆,🥰😍加上佢裏面有蕃茄,同埋生菜,令到成個嘅漢堡包唔會太乾,而且佢嘅薯條炸得都幾香脆,又夠薯仔
我哋知道佢哋係食hamburger 為主,所以就叫左佢個軟殼蟹漢堡包配薯條,佢擺啲靚,軟殼蟹炸得好香脆,🥰😍加上佢裏面有蕃茄,同埋生菜,令到成個嘅漢堡包唔會太乾,而且佢嘅薯條炸得都幾香脆,又夠薯仔味道,唔似一般出面餐廳,食到嘅薯條,正好多!😚
之後就係明太子意粉,呢個超吸引!😍佢哋上面有三隻新鮮嘅甜蝦🤩都幾大隻㗎🤪肉質都唔錯,而佢嘅明太子醬誇張到,係會feel到啖啖的,意粉都沾滿左明太子嘅香味,食落好嘅creamy,但係又唔會太流,冇芝士嗰種油膩嘅感覺,都係一個幾特別嘅醬汁!😎😚