(Non-member)
Sun啱啱試過呢間burger,返黎先見到有人係度寫關於佢,我都俾下意見先。嗰日同honey去老蘭見識下啤酒節,諗住之前食啲野墊底。未行到上去老蘭,係陸羽附近搵食,見到呢間未聽過既burger,睇下價錢20幾~30幾一個包,40幾有個set,雖然近來好窮,不過心諗中環算唔貴啦,不如就試下,好食既話都OK嘅。都幾肚餓,叫左一人一份,叫左個牛肉堡同奇趣魚堡set,set可以選配薯仔沙律OR格格薯塊,雖然我好鐘意格格,都想試下新野,各叫一個,加埋汽水,有diet 既,啱晒!位唔多,只係一邊bar台連5張凳,另外兩張圓台,可以企係度食,應該都係主力外賣,好外國feel囉!等左一陣就有野食,都幾快,畢竟唔似M記咁多人,不過係度食,都陸續見到有人外賣(7點幾左右),應該都算好生意瓜。講返正題,一吋牛肉堡有無一吋我唔知啦,不過覺得整個包都幾大份(對香港普遍女仔黎講),咬落牛肉幾juicy,雖然我對食物無咩太大要求,不過都知佢同M記更有分別啦,我覺得比較驚喜既係生菜同蕃茄,好新鮮勁大塊,好似M記廣告個D呀(不過入到去M記食就無個d囉),仲有紫洋蔥,個人偏食唔鐘意洋蔥...咀尖尖既honey唔食牛,所以

講返正題,一吋牛肉堡有無一吋我唔知啦,不過覺得整個包都幾大份(對香港普遍女仔黎講),咬落牛肉幾juicy,雖然我對食物無咩太大要求,不過都知佢同M記更有分別啦,我覺得比較驚喜既係生菜同蕃茄,好新鮮勁大塊,好似M記廣告個D呀(不過入到去M記食就無個d囉),仲有紫洋蔥,個人偏食唔鐘意洋蔥...咀尖尖既honey唔食牛,所以試左魚堡。我試左一啖,魚堡中間加左塊唔知咩野,估係炸麵粉之類,好脆但唔油,口感幾豐富,魚柳都係,唔油膩,我覺得最好反而係個sauce,講唔出,有D似千島醬,濃味但唔over;不過honey食開好濃,佢就覺得唔夠濃,自己係咁加D地獄醬,隻醬似似地辣既千島醬,佢話覺得呢間既地獄醬都幾滋味,仲話佢地應該俾多d地獄醬wor,佢好似變左食醬唔係食包咁
!!佢又話覺得個包可以再大份d,肥呀!我覺得個包唔夠軟,如果可以再鬆軟D就good啦!
格格薯塊都OK,脆但唔係硬嗰隻,我食開唔濃,就覺得味道剛剛好,K字頭個D對我黎講太過惹味,好”確”喉,呢度既反而比較啱我。
薯仔沙律似potato mud,我本來想像係一絲絲感覺既沙律,如果可以改成多d綠色就好啦。
食完好飽,比較貼心既係,可以要求將個包切開一半,方便同人share,而且容易d咬落去

我覺得就算唔計中環地區,呢間價錢都算合理,始終品質唔同一般M記K記,應該係同Mos記差唔多,不過印象中Mos記平少少,不過d包又細個d,Mos記食日式口味,呢間就比較外國feelD,懷念以前美國讀書食漢堡既日子,唔錯呀,去到附近既話會再幫襯。
魚堡
牛肉堡
格格
分半
$45 (Dinner)
魚堡
牛肉堡