2019-03-30
今晚和朋友來了這間樓上cafe吃西餐,一入去就見到很大盞波波燈,幾有特色,挺特別。餐飲選擇好多,有不同的特別飲品,還有星座特飲呢!自家釀製芝心煙肉雞柳長通粉:幾有驚喜,難怪餐牌有個like推介這一道菜,雞柳熱辣辣煎得好香,入面還有芝士,真的很惹味,雞肉肉質又唔會韌,好吃!最重要是這道菜是這餐廳的原創菜式,其他地方吃不到,所以建議如果光顧這餐廳,可以點這道菜。不過個人覺得配長通粉有少少溜,建議可以轉意粉或飯。白汁香草煙三文魚意粉:貌相幾靚幾精緻,味道一樣唔錯,三文魚份量多,意粉唔會溜,都幾好食。熱情果紅茶:跟餐不用加錢就飲到,甜甜的很好飲,味道不錯!奇異果紅茶:唔會酸,有點甜,味道幾特別,暫時在其他地方未見過有奇異果紅茶,如果大家想飲新口味的飲品可以點這個😬總的來說,味道質素不錯,特別是自家釀製芝心煙肉雞柳長通粉,而這餐廳的環境更是值得一讚,大大張沙發坐得好舒服,勁大張枱,同其他食客隔得比較遠,同埋餐廳都靜,如果想同朋友講心事,hea, 甚至做project都好合適😬
餐飲選擇好多,有不同的特別飲品,還有星座特飲呢!
熱情果紅茶:跟餐不用加錢就飲到,甜甜的很好飲,味道不錯!