自問自己經常上Openrice搵好野食,周圍搵下邊區有好野食。一直都睇多過寫既我,今日放工無意試過依間日式小店,好想讚一讚,依間有心既丼飯小店。原本唸住同友人去試下附近既日式餐廳,但無意之間行錯路入左內街見到依間新既小店。本來唸住望下餐牌算,點知比間小店牆上面幅豬扒飯相吸引住我,因為依個豬飯係二年前喺一間連鎖日式丼飯店試過,好好味,好回味,可惜而家冇左。為免中伏,就問下門口收銀既姐姐,個一個飯係咪同相既一樣,佢話係,仲話係用特製既醬汁,聽到心郁,就同友人講不如試下啦。入到去再望下佢牆上個餐牌,真係好鬼多野食,心唸真係做到咁多款,最後我都係維持原判,㨂左依個醬汁豬扒飯,友人揀左個照燒雞扒半熟蛋飯,等左差唔多十分鐘上菜啦,嘩真係做到同幅圖一樣,砌到起座山咁滿,即叫即做依個時間可以接受。試完個飯分別有以下評價:飯:用珍珠米,一粒粒,軟硬適中,煲得好好食,大大碗豬扒:食得出即叫即炸,好香口,外脆內軟,唔會有好油既感覺,最緊要係大大塊醬汁:酸酸甜甜,好開胃,(真係同以前食個既一無一樣),只係如果多D汁我依個汁怪會好D雞扒:煎得好香脆,肉質唔錯,份量算多(數個砌完好似有8件)半熟蛋:好有蛋香,估計

,即叫即做依個時間可以接受。

試完個飯分別有以下評價:

飯:用珍珠米,一粒粒,軟硬適中,煲得好好食,大大碗豬扒:食得出即叫即炸,好香口,外脆內軟,唔會有好油既感覺,最緊要係大大塊醬汁:酸酸甜甜,好開胃,(真係同以前食個既一無一樣),只係如果多D汁我依個汁怪會好D雞扒:煎得好香脆,肉質唔錯,份量算多(數個砌完好似有8件)半熟蛋:好有蛋香,估計係日本蛋

食完個師傅走出嚟問我地好唔好食,叫我地比D意見佢地,我梗係一口氣講返D意見比佢。講直依家邊有咁多咁有心既師傅,所以決定要撐一撐佢,下次決定再來開飯,返工附近又多一間好選㨂。
Other Info. : 新開張丼飯送汔水,仲可以加錢有日式枝裝飲品
2016-11-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)