呢間係一間真心好正既泰國餐廳,事關本人最喜歡既cusine就係泰國菜haha 超愛泰國菜既一定唔可以skip左呢間野囉!!! (變得十分真誠 *笑喊*) 環境呢D唔多講因為比起食物,個環境已經不足掛齒。不過都睇下個環境係唔錯,加上佢元朗入面,個氣氛變得十分熱鬧同輕鬆。但要留意因為呢間野都幾旺,如果假日黎,早D黎(唔好遲過6:30~7:00 pm)比較好。因為假期既原因實在太*多*人了!!呢個係沙嗲串但冇如期中好,因為個肉唔太林,比起其他食物,沙嗲串比較失色。呢個係十分有特色既椒鹽魔鬼魚,建議黎到呢度一定要叫黎食下(但basic requirement係你地一行要有4個或以上先好!! 因為呢度既食物portion都好大份,如果只有2個人黎食,可能有好多大portion既食物都食唔到)呢個魔鬼魚雖然係好有特色但味道中間,黎食一次就足夠。咖哩蟹配薄餅係必食,因為真係好正好有風味。無論係個咖哩汁或蟹,even薄餅都係一流。我有d朋友麻麻地呢度既冬蔭公湯,不過我反而幾鐘意佢清清地既味,而且夠辣佢比較係近正宗泰國冬蔭公湯既味道(如果我係泰國飲既係正宗既話我應該冇估計錯誤haha lol)呢個炸蝦球
雞牛羊沙嗲串
椒鹽魔鬼魚
咖哩蟹配薄餅
冬蔭公湯(大)
炸蝦球
呢個炸蝦球都唔錯,味道。。同之前食炸蝦球差唔多haha!
BBQ 泰式燒蠔
泰式生蝦刺身
最後,我地呢台豪飲豪食,終於叫左3 set BBQ 泰式燒蠔因為實在太好味。泰式生蝦刺身都十分推薦,呢2樣食物係餐廳既精淬。又夠辣豪同蝦都好清甜 而且餐廳既sauses 係一流。

因為我地實在太豪,最後每人都飲左3個椰青,所以先咁貴haha!!廢話唔講咁多,去食下就知道點解我咁喜歡呢間泰國餐廳。

完!

2015-08-22