2016-10-17 707 views
當我發現自己既食評都係CWB既時候以下呢個食評都係CWB既餐廳LOL 睇黎CWB既餐廳岩我口味多D HAHA韓冰我諗對於鐘意食韓國既人一定唔會陌生因為佢係香港既韓菜界黎講都幾出名不過主要出名食韓冰( 哈哈 個名叫韓冰當然出名食韓冰)我記得岩岩係香港出雪花冰既時候 真係好CRAZY日日都去尖沙咀個間分店都食已經差唔多食晒個成個MENU咁濟有一排無去食韓冰既我上個月去返食 原來依家已經推出左咁多新野!!首先係要講 依家韓冰唔只係韓式雪花冰佢地就連飯都有!!所以我同朋友都不敢叫左一個飯黎試下!呢個飯係 韓式泡菜炒飯 下面好似韓燒咁 有D蛋汁係鐵板上面 呈半熟既狀態唔好以為只有下面有強 係炒飯上面 亦有大大隻既太陽蛋 (太陽蛋係MY FAV!)味道方面 都唔差既 不過我就覺得OVERPRIZE左D可能因為佢係時代廣場上面 租金偏貴所以D 野食都偏貴另外 我同朋友就叫左個SUMMER 期間限定既韓冰一睇圖已經知道有幾吸引啦!其實佢係一個哈蜜瓜演變出黎既挖晒D果肉出黎之後 再釀D冰、雪燃同MOCHI落去呢個冰真係好好味!! 而且口感豐富!因為以往既冰食完面頭個層 就只有水同水.. 無味道但呢個可能

首先係要講 依家韓冰唔只係韓式雪花冰佢地就連飯都有!!

其實佢係一個哈蜜瓜演變出黎既挖晒D果肉出黎之後 再釀D冰、雪燃同MOCHI落去呢個冰真係好好味!! 而且口感豐富!因為以往既冰食完面頭個層 就只有水同水.. 無味道但呢個可能有好多配料同雪糕所以就算食到底都好 D冰依然有味!
2016-09-14