其實都係抱著黎試下日本過江龍黎到香港整嘅梳乎厘班戟係水準如何嘅心態黎 又見到呢間好似普遍評語不太差嘛😛 但我食之前都冇咩勁高期望因爲不竟前幾個月先喺日本日日食呢啲超高質嘅梳乎厘pancake🤣有比較有擔心都正常😆😆不過食完可以同大家講 呢間真係做得唔錯喔 可以一試😚-✏️原味班戟 ($99)原味係真心正 個pancake幾fluffy 做到梳乎厘cake應要有嘅空氣感 份量都幾大 而且蛋香十足😚面頭嘅cream食落係有甜甜嘅焦糖味 而且係個人偏好啲較輕盈嘅質感 整體味道真心唔錯-✏️綠茶紅豆班戟 ($119)抹茶控見到有抹茶嘅選擇都會忍唔著要叫黎試😛但相對之下 呢個就有少少失望🤔其實佢嘅pancake同樣係同原味一樣做得幾出色不過呢個味道嘅特色-抹茶就比較遜色抹茶味係來自於佢淋左喺面嘅抹茶醬同抹茶忌廉 不過抹茶味並唔太濃烈☹️而白色嗰款忌廉亦唔係頭先原味嗰隻帶焦糖香嘅忌廉 真係好普通嘅cream黎😧紅豆蓉嘅份量雖然多 不過佢嘅紅豆蓉嘅甜味係比較糖水嘅感覺 而且係凍嘅 我覺得整體來講一般般🤥
✏️原味班戟 ($99)

✏️綠茶紅豆班戟 ($119)

抹茶控見到有抹茶嘅選擇都會忍唔著要叫黎試😛
不過呢個味道嘅特色-抹茶就比較遜色