呢日收左工去做完facial 好肚餓,想食返碗米飯暖下個肚,就去左出名多野食既厚福街搵食。我地兩個尋尋覓覓,入左呢間好多主打慢煮丼飯同刺身既日式餐廳試試佢。⚑⚐゛慢煮黑豚肉盛丼 $98黑豚肉片堆疊成火山形狀,慢煮既豚肉入口稔滑,頂頭放置著一粒生雞蛋督穿佢同蛋汁一齊食,令豚肉味更突出,而最特別既係旁邊放著☁️般既酸忌廉,試左夾埋豚肉一齊食,少少帶酸既甘甘香香,又另一番風味。⚑⚐゛香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128牛肉煎成寶石一樣晶凝通透既外觀真係好吸引,慢煮方式往往都可以鎖住肉汁,我自己覺得配搭蔥花係加分位,令到塊牛肉更香。鵝肝煎得外面香脆,入口即溶,估唔到除左配多士,仲有另一個選擇!配埋佢地自家調配醬汁,唔覺唔覺就KO哂一大碗飯。⚑⚐゛紫薯鮮奶 $58好溫柔既飲品,顏色好靚好靚。底部有紫薯蓉有咬口,怕飲太甜既我呢個味道剛好調得剛好,紫薯控表示十分喜愛- ̗̀ ෆෆ ̖́-⚑⚐゛朱古力曲奇沙冰 $58完全俾餐牌上佢既賣相吸引左,隻杯太得意│˶˙ᵕ˙˶)꜆面頭唧左pat cream ,再放左兩條黑白配,呢個組合應該無人不愛🤫⚑⚐゛鹽燒三文魚頭 $58超愛吃燒三文魚既我,見到有三文魚點心心眼((≡ຶ⚲͜≡ຶ)

⚑⚐゛慢煮黑豚肉盛丼 $98
慢煮黑豚肉盛丼

⚑⚐゛香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128

⚑⚐゛紫薯鮮奶 $58
好溫柔既飲品,顏色好靚好靚。
紫薯鮮奶

⚑⚐゛朱古力曲奇沙冰 $58
完全俾餐牌上佢既賣相吸引左,隻杯太得意│˶˙ᵕ˙˶)꜆
朱古力曲奇沙冰

⚑⚐゛鹽燒三文魚頭 $58
超愛吃燒三文魚既我,見到有三文魚點心心眼((≡ຶ⚲͜≡ຶ))
一碟兩件,分別有魚頭同魚鰭,餐廳即煎即上菜,外層煎得超脆皮,食既時候夠哂辣嘴,魚油味亦超香
鹽燒三文魚頭
2021-12-14
$220 (Dinner)
慢煮黑豚肉盛丼
鹽燒三文魚頭