2015-09-06 739 views
暑假係公司最忙時間,晚晚都OT到好夜,又唔敢約朋友出來食飯,費事臨時嚟唔到。 好彩今日知道唔駛OT即刻Call Friend 出嚟食飯, 減吓壓。Friend 提議去勝八, 佢上此去話魚生夠新鮮同大件。上到去發現要等位。冇辦法啦,心諗銅鑼灣所有好地方都要等位,冇人等中伏機會仲大.咁同Friend吹左半個鐘水就有位. 即刻叫份前菜,勝八魚生同埋燒牛肉卷.前菜叫左海膽豆腐. 豆腐好有豆味同好滑。海膽冇腥味同三文魚子鹹味配合得好好。最重要係三文魚子份量夠多.主角魚生出場. 總共七種魚生.件件都係厚切而且非常新鮮.我最鍾意係帶子,吞拿魚赤身同吞拿魚腩.味道濃腴,入口即化.最後仲有小小肚餓,加左個燒牛肉卷.相比起魚生,燒牛肉卷比較失色. 唔係話唔好食,但係好多地方都食到咁嘅水準. 牛肉夠香但比較油膩.總括:魚生一流.新鮮同夠大件如果淨係食魚生一定會再嚟.

最後仲有小小肚餓,加左個燒牛肉卷.

總括:魚生一流.新鮮同夠大件
如果淨係食魚生一定會再嚟.
2015-08-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)