2019-07-25
約咗朋友去書展,放工急急腳走人,嚟咗呢日式小店快食,然後搭車過灣仔。估唔到,小店有驚,即點即製壽司卷物,價錢亦合理,卷物嘅材料仲可以自由配搭,好有彈性。餐牌上有十幾款已配搭好嘅款式,睇相已經好吸引,最啱我d懶人唔使諗,我地叫咗2款Signature rolls ❨每份4件大卷❩﹐2款Classic rolls ❨每份8件細卷❩。份量都幾足,所以食完非常飽。Spice Me Up - 講係spice﹐但我覺得只係微辣,混合細細粒嘅蘋果啫喱粒一齊食,其實中和咗。飽滿嘅卷物有住青瓜嘅清新、鰻魚扇貝嘅鮮甜、醬汁嘅微辣、啫喱嘅果甜,係味蕾嘅大滿足。Sea Monster - 呢個不得了,食材有蟹腳、天婦羅蝦、菜苗、青瓜絲、櫻花蝦、蒜片,爽、腍、脆都有,令到卷物有豐富嘅口感,配埋自家醬汁、櫻花蝦同脆卜卜嘅蒜片,香口味美,呢個配搭相當好。Mango Dynamite - 點呢款主要係想食芒果,芒果清甜,滿意。食材仲有天婦羅蝦、青瓜絲、飛魚子,味道都好夾。Philadelphia - 呢個係我嘅飛佛卷物,有我最愛的忌廉芝士同牛油果,佢地同三文魚一向都係絕配。食嘅時候,滿口creamy又混有三文魚嘅鮮
Philadelphia - 呢個係我嘅飛佛卷物,有我最愛的忌廉芝士同牛油果,佢地同三文魚一向都係絕配。食嘅時候,滿口creamy又混有三文魚嘅鮮甜。
卷物真係一個好好嘅發明,可以一次過食幾款食材,下次要再來食其他款式。