2021-10-16 43 views
呢度係全日都可以飲茶食點心,而且環境闊落清靜,唔使特登早起去嘈到爆嘅酒樓同人逼~瀑布流沙西多士 $30大大塊西多士,外層炸得香口酥脆,切開之後流沙餡爆曬漿,打卡一流,食落味道好正,質感稠密,大力推薦💯雪山叉燒包 $24比普通叉燒包嘅口感更加豐富,外層脆口,內裡嘅叉燒肉質鮮美,新鮮出爐係唔同啲👍🏻蟹籽燒賣皇 $18勁大粒脹爆😂 咬落啖啖肉好滋味~花雕蟲草棉花雞 $29每次飲茶我都必食棉花雞!我係最尾先食呢籠點心,已經幾飽下,但雞肉好有驚喜,肉質非常嫩滑多汁👍🏻溫室青瓜叉燒腸 $28阿媽太心急想食,篤爆咗條叉燒腸😂🙈 腸份口感唔錯,又唔會油,青瓜同叉燒嘅份量都好多,青瓜爽脆有咬口,叉燒夠曬香口~擂沙煎堆仔 $25阿媽至愛❤️ 外層鋪滿芝麻,入邊係熱辣辣嘅芝麻餡,比得足料,皮薄餡靚~下午茶精選孖寶 $36星期一至五2:30-5:30pm有呢個好抵嘅套餐,比起單嗌更加抵。我要咗手磨薑汁糕 (3件),大大件有層次感;同埋黑松露野菌粉果,黑松露味香濃,有好多菇🥰茶位 $5/位我哋要咗鐵觀音,茶味香濃~食得出呢度嘅點心真係即叫即做,新鮮滾熱辣👍🏻 收銀職員同樓面阿姐嘅服務態度都好好,有下次☺️

瀑布流沙西多士 $30

雪山叉燒包 $24

蟹籽燒賣皇 $18
勁大粒脹爆😂 咬落啖啖肉好滋味~

花雕蟲草棉花雞 $29

溫室青瓜叉燒腸 $28

擂沙煎堆仔 $25

下午茶精選孖寶 $36

茶位 $5/位
我哋要咗鐵觀音,茶味香濃~