2025-07-16 87 views
最近同朋友慶祝生日,黎左e間人氣串燒店,菜單上有不少創新的菜式,仲時不時會有期間限定菜式🥰我地先叫左流心蛋薯仔沙律的搭配好夾,蛋黃流心同薯仔沙律拌勻,味道酸酸幾開胃😋啖啖都有蟹籽口感有層次🥳我地揀完串燒之後仲叫左SAPPORO 啤酒,買一送一勁抵飲🤩🌸黑松露燒雞肝令人驚喜,雞肝的滑嫩與黑松露的濃郁香氣又幾match🤟🏻🌸泰式燒墨魚鬚,味道香辣口感爽脆,非常開胃,搭配啤酒更是絕配🌸鹽燒牛舌芯的嫩滑和肉汁滿滿🌸豚肉蘆筍卷和荔枝豚肉卷,兩者都充滿創意,豚肉的鮮香與蘆筍的清脆形成完美的搭配,而荔枝的甜味則為豚肉帶來了意想不到的驚喜🌸免治雞肉棒外脆內嫩😋🌸蒜蓉燒蠔和蒜蓉菜脯燒元貝同樣出色,蒜香四溢,令海鮮更鮮味,仲要都幾大隻同新鮮😆🌸焦糖菠蘿鵝肝醬多士,鵝肝好香

🌸鹽燒牛舌芯的嫩滑和肉汁滿滿

🌸免治雞肉棒外脆內嫩😋

🌸焦糖菠蘿鵝肝醬多士,鵝肝好香