2012-01-29
新年後第1餐同D同事出街食午飯..同事特登上咗Openrice到Search附近有乜好食.. 結果搵到呢間 “點好味”.. 唔搵唔知呢到2樓有間咁既點心食店!!4個女仔點咗以下食物..哺魚蝦燒賣: 2粒一籠.. 好多粒蝦.. 而D肉唔覺得肥膩.. 古法馬拉糕: 甜度適中, 但仲可以再軟熟D流沙奶皇包: 小心奶皇流出, 奶皇包用鴨黃整, 所以超香! 極力推介!! 鮑片滑雞飯: 以煲仔呈上, 滑雞好滑.. Size大約有2碗左右.. 蜜味叉燒腸: 皮薄好滑.. 仲點咗牛肉, 排骨, 灼菜… 第一次上嚟食, 感覺上唔錯! 入面嘅阿姐好熱情招呼~入單至上菜都好快.. 感覺都唔係太需要等.. 最緊要D野食全部新鮮蒸出!!2個人嚟飲茶都OK, 因為佢呢到D點心一籠都係得2粒.. 可能方便工業區D OL lunch吧!不足之處: 點心紙選擇太小.. 再多少少款式會更吸引, 希望可改善 ^^P.S. 茶芥每位$4, 不收加一
同事特登上咗Openrice到Search附近有乜好食..
4個女仔點咗以下食物..
古法馬拉糕: 甜度適中, 但仲可以再軟熟D
蜜味叉燒腸: 皮薄好滑..
仲點咗牛肉, 排骨, 灼菜…
第一次上嚟食, 感覺上唔錯! 入面嘅阿姐好熱情招呼~
P.S. 茶芥每位$4, 不收加一