2022-06-25 137 views
叫左米酒雞+三個餸。(半法式體驗)首先上個三個餸先,食完第一個岩岩好上第二個,食完第二個到第三個,同普通大排檔一次過上哂有d分別,但見到入面都坐滿左人出面都有人等入座,呢個上菜速度都可以理解。但除左第一個冷盤上黎要凍嘅之外,其餘兩個餸上黎個陣面個陣都係凍嘅,可能樓面唔夠人同埋致敬食神嘅乾坤燒鵝(外凍內熱)。(港式體驗)落單起計25分鐘都食哂3個餸,再等多10分鐘但隻雞都未上,咁就催左一次。之後再等多15-20分鐘都未到,咁就諗住由佢啦嗌埋單同取消隻雞。跟住唔駛半分鐘,隻雞就上黎。隻雞係大同感覺係一道要花時間嘅餸。btw,隔離枱係我坐低嘅時候落單,佢上隻雞嘅時間我冇特別數,不過係佢地上嘅第一道餸。服務員大致上都ok,有禮貌,語氣態度都係親切有活力,香港餐廳有呢個服務質素絕對係bonus!除左一位男員工。態度就正正常常,唔串又唔nice咁(有比較有傷害,冇比較冇問題咁)。一開始就係佢負責俾飛同叫人帶我地入去,之後見到佢入樓面幫手。問題就黎,我真舉手埋單個陣得佢望過黎,佢俾左反應我地但之後5分鐘都冇見過佢,唯有叫過第二個幫手。啤酒三枝100-150蚊,睇落正常餐廳價,但佢係細枝裝,所以建議飲
叫左米酒雞+三個餸。

(半法式體驗)

(港式體驗)

啤酒三枝100-150蚊,睇落正常餐廳價,但佢係細枝裝,所以建議飲茶錢包左嘅茶多d。茶有少少果香定唔知花香,飲得出係有放d心機係入面。

整體黎講係打卡店,裝修睇得出on top of佢地本身微辣大排檔嘅設計再加左唔同嘅idea。食物方面唔係難食,但絕對冇一般大排檔好食。如果食裝修環境係ok,真係要食物質素就一次都嫌多,始終唔係貴少少咁簡單。