2018-12-27
其實 Mamaday 呢間餐廳好耐之前都食過一次,適逢佢哋推出咗個新 menu,帶咗個唔太常出港島嘅朋友嚟食下飯 😁 新嘅Lunch Set Menu 平日由 12nn~2:30pm供應,食物嘅款式有 漢堡🍔 / fusion薄餅🍕 / 蛋包飯🥚 / 吐司 🍞/ 意粉🍝,但好多都有辣嘅姐香料🌶️,如果想要唔辣就要問吓廚房。🤗 套餐嘅配搭亦都好百搭,靴而加錢跟湯 / 沙律 / 脆炸小食 / 甜品,餐茶 / 咖啡免費,其他跟餐亦可以享有$20優惠脆炸魷魚圈 ❤️ (+$28)我哋點咗二揀一嘅小食魷魚圈,覺得魷魚圈抵食過洋蔥圈喔 😉 好脆口得嚟炸粉係軟軟哋嘅 😍 (似pizza hut 炸蝦個隻質地) 點沙律醬好食! 雖然細細份但都有近6舊大大舊嘅魷魚圈,絕對抵嗌有菠菜鋪底嘅蟹肉義大利麵 ❤️ ($118)新菜色 menu 當中好多都系辣嘢,呢個就算走辣之後都依然好食 😋 其實我好鍾意食菠菜蟹肉意粉,貪佢夠鮮,又冇咁油膩,唔會過份 heavy 😙 呢款意粉的確比較乾身但意粉的軟硬度適中,會令你不知不覺就食晒成碟。蟹肉嘅份量俾得幾多所以都幾驚喜可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁麵 ❤️ ($94)雖然嘢食
脆炸魷魚圈 ❤️ (+$28)
脆炸魷魚圈
有菠菜鋪底嘅蟹肉義大利麵 ❤️ ($118)
有菠菜鋪底嘅蟹肉義大利麵
可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁麵 ❤️ ($94)
雖然嘢食啲名改得好鬼抵死 😂 但當然就唔會令客人失望啦 😉 其實我冇試過佢哋嘅明太子意粉 😛 但試過之後真係要講我食過嘅太子意粉入面最濃味多醬嘅一定就係佢 😜 明太子陣味超級濃列!!! 食完意粉直程可以直接畢啲醬嚟食 🤤 溫泉蛋嘅蛋漿亦都同隻汁好夾 🤓 但相對嚟講呢個意粉就比較重口味,可能唔系人人 like
可能會失望溫泉蛋明太子義大利扁麵
檸檬果皮烏龍茶沙冰 ❤️ ($48)
幾鍾意呢杯創意特調 😌 同平時嘅檸檬茶好有分別,因為唔系用紅茶底,完全冇澀味,反而係清清嘅烏龍茶氣息 💁 檸檬唔會太酸,甜度正常,好 fresh!
檸檬果皮烏龍茶沙冰
青檸蜂蜜梳打 ❤️ ($42)
朋友點嘅呢個梳打賣相都好靈巧,好似做實驗咁俾你自己溝來溝去到 😬 都幾有心機設計嘅
青檸蜂蜜梳打