2025-01-22
今日放假去搵朋友食lunch,就佢公司去尖沙咀食和道屋90分鐘放題。北海帝王蟹腳、宮崎和牛,唔同海鮮睇到都吸引🤩首先就會上日本A級海膽蟹肉甜筒,呢個係幾令人驚喜,又唔同味道層次,我鍾意。另外都會上沙律🥗跟住就叫左北海帝王蟹腳,蟹腳肉質鮮嫩鮮甜。鹽燒牡蠣,外焦內嫩,有海水鹹香。黑松露燒牡蠗係最正,推介。之後仲叫左金蒜芝麻燒帆立貝,帆立貝甘甜加上滿滿蒜香。另外鹽燒大蝦真係大大隻,爽口彈牙鮮甜,啖啖肉。除左海鮮,仲有任食即做手握壽司,三文魚同火炙三文魚係難以抗拒,火炙左口魚邊香脆口感令人驚喜。香蔥吞拿魚蓉係我最愛😻午市每人可以享用兩碟宮崎A4和牛、北海道米豚同廣島牡蠣。和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化溶。廣島牡蠣有4隻超肥美。而湯底方面揀咗日式豆乳豚骨湯,味道濃郁香滑。最後呢就有個雪糕件一個完全總結,食到抱住個肚走🤭🤭大滿足
最後呢就有個雪糕件一個完全總結,食到抱住個肚走🤭🤭大滿足