呢排呢間餐廳好多人食,開咗大半年都已經幾多好評,男朋友就話不如嚟呢度食個午市廚師發辨慶祝情人節~一向鍾意食日本嘢嘅我梗係同意啦🙋🏻‍♀️呢日我哋book咗12點半,12點鬆啲嚟到~book位時講咗想坐bar枱位置,可以望住師傅整🤣omakase就係要咁樣先似樣!午市omakase係每人$398~首先上嘅係沙律同茶碗蒸🥗沙律落咗千島醬,幾開胃~茶碗蒸都幾豐富,上面有一絲絲蟹肉,入面仲有粒小帶子,蒸蛋口感滑溜🤤仲好夠熱,食完個碗都仲噴緊煙🤣食完前菜就進入戲肉喇!首先上嘅係三款刺身,分別有間八魚、紅蝦同油甘魚~間八魚肉質爽彈,口感幾特別,而紅蝦好鮮甜好膠,都係我嘅最愛~油甘魚一塊係刺身,油脂頗重,另一塊係火炙咗一邊,我覺得更能夠迫到油脂出嚟👍🏻下一款刺身係生蠔!仲要係好大隻架!上面有啲酸酸哋嘅汁,師傅幫我哋預先切開咗一半,食起上嚟好方便~我同男朋友食完都話唔想飲水住,因為實在係太鮮味喇🤤一啲都唔腥,仲要有好多海水味湧出嚟添!最後一款係拖羅😆有三塊捲住嘅,個擺盤真係一流~本身已經有少少鹽調味,我加咗少少豉油,拖羅油脂好出,好肥美!下個部分就到咗壽司,總共有六件壽司~第一件出場嘅係池魚,油脂唔多,

下個部分就到咗壽司,總共有六件壽司~第一件出場嘅係池魚,油脂唔多,不過魚味十分濃~上面仲加咗啲鯊魚軟骨,好特別~

第二件就出咗我最鍾意嘅帶子🤤帶子真係好難唔好食,非常鮮甜😚

之後就係炙燒銀鱈魚~呢個真係比較特別,上面仲有少少麵豉,個調味唔錯,燒一燒更加有油香~

第四件係赤海膽呀😍滿滿嘅海膽,一放入口唔覺得有腥同苦味,雖然未去到驚為天人,但都係幾鮮甜架!

啱啱出過場嘅拖羅又出現喇~呢個作為壽司更加厚切少少,冇筋,好肥美🤤

最後一件就係最濃味嘅鰻魚!汁唔會好鹹,依然保留到鰻魚嘅油脂香😍

而卷物方面係拖羅蓉小卷😌我本身都好鍾意拖羅蓉,加埋蔥調味更加正☺️不過紫菜已經淋咗,可能影相影太耐🤣

最後會有麵豉湯暖返個人,同埋有甜品 ,係佢地自家製蕨餅,好煙韌好味😌

整體嚟講,食完呢一餐雖然唔算超飽,但係有種滿足感☺️呢度嘅師傅同侍應都好好禮貌,食材新鮮,賣相亦好精緻😍下次想試吓食lunch set😙
2022-02-13
$438 (Lunch)