2022-01-07
之前幫襯過Lab Eat Concept 位於T.O.P. 嘅餐廳覺得吾錯,於是前兩天就去咗光顧其下另一間專食扒嘅餐廳LabEat Bristro食lunch。呢間餐廳也在同區旺角,位於豉油街地舖。雖説地舖,不過餐廳樓高三層,座位很多,但吾覺得好擠迫。二樓還有房間可供十至二十人聚會,最驚喜的是不收訂房費用,只設最低消費,人均約二百五十,價錢相當合理,若有大型聚會可以考慮吓!😀餐廳工業風味濃,以木系和磚牆設計,走年輕休閑路線,所以價錢也很親民。午市套餐最平只須$58,但最貴都只是$118,有餐湯或甜品,一個主菜和飲品,相當抵食。雖然如此,但食物質素也很達標。既然這間餐廳主打扒餐,當然唔可以錯過廚師西冷扒。雖然係午市套餐其中一個選擇,但都幾大塊,而且很厚身。牛扒煎得好靚,外層微焦而且切開仍能見到粉嫩嘅內層,生熟程度恰宜,肉質軟淋而且牛肉味濃郁,肉汁也很豐富。親民價錢能食到這高質嘅西冷扒真係超值!另一款主菜香煎盲曹魚配燈籠椒汁也毫不遜色,不單賣相吸晴,也很美味。魚皮煎得香脆可口,而魚肉又嫩滑又鮮甜,再以綿綿香滑嘅薯蓉伴食,比讚👍餐飲就upgrade 叫咗玫瑰鮮奶咖啡和櫻花岩鹽咖啡。兩杯賣相幾
餐飲就upgrade 叫咗玫瑰鮮奶咖啡和櫻花岩鹽咖啡。兩杯賣相幾少女心,飲落也甜滋滋的。一邊飲靚靚咖啡,一邊食住粉紅士多啤梨暮絲蛋糕甜品,姊妹們一定鐘意😍