呢間十和田,有好多like! 之前就想試,今日男友突然話不如去食,好呀,等我去攞位!六點去到,餐廳仍然準備中,未入得。到六點半,我又再喺門口等。。門口個牌仲係「準備中」,但店員見到我,就開門迎來我這晚市第一位客人😀其後陸陸續續,客人都入座眼見有七成都係walk in, 3成有訂枱七點半前,已full house了但翻枱算快,未見有人排隊前菜,點了一客枝豆,雖然$38,但份量多得誇張!上枱時,仲係熱lat lat的!好鐘意!枝豆上面灑上了少少鹽,其實幾好味超特選壽司拼盤$288 (配麵豉湯同蒸蛋)蒸蛋ok海膽好新鮮。吞拿魚卷好好味,但嫌紫菜已淋,完全不爽脆。鰻魚好好味。松葉蟹口感好,但無乜蟹嘅鮮味。魚子好咸,咬落無嗰種好爽脆爆炸嘅感覺。紫菜同樣已淋,好難咬開。甜蛋硬左啲。其他都可以。火炙壽司拼盤$98呢碟火炙系列,當中最好味係左口魚群邊中間嗰舊吞拿魚overcook左,燒得太熟喇😩另外芝士蝦。。簡直唔想食,好乾。。鯛魚湯$38雖然細細碗,但鯛魚味好香好濃,又夠熱男友讚口不絕,大家都可以試下!😀👍🏻三色吞拿魚$98中間嗰款最好味,肥瘦得宜,有吞拿魚同魚脂香最右嗰款雖然香,但真係太肥太”漏”
呢間十和田,有好多like!

其後陸陸續續,客人都入座
眼見有七成都係walk in, 3成有訂枱
七點半前,已full house了
但翻枱算快,未見有人排隊

枝豆

前菜,點了一客枝豆,雖然$38,但份量多得誇張!
上枱時,仲係熱lat lat的!好鐘意!
枝豆上面灑上了少少鹽,其實幾好味

超特選壽司拼盤

超特選壽司拼盤$288 (配麵豉湯同蒸蛋)
蒸蛋ok
海膽好新鮮。
吞拿魚卷好好味,但嫌紫菜已淋,完全不爽脆。
鰻魚好好味。
松葉蟹口感好,但無乜蟹嘅鮮味。
甜蛋硬左啲。
其他都可以。

火炙壽司拼盤

火炙壽司拼盤$98
呢碟火炙系列,當中最好味係左口魚群邊
中間嗰舊吞拿魚overcook左,燒得太熟喇😩
另外芝士蝦。。簡直唔想食,好乾。。

鯛魚湯

鯛魚湯$38
雖然細細碗,但鯛魚味好香好濃,又夠熱
男友讚口不絕,大家都可以試下!😀👍🏻

三色吞拿魚

三色吞拿魚$98
中間嗰款最好味,肥瘦得宜,有吞拿魚同魚脂香
最右嗰款雖然香,但真係太肥太”漏”喇,成口肥魚油😆好膩

吉列生蠔
吉列生蠔(4粒)$38
中伏!千祈唔好點!!!
超唔得,炸粉超厚,蠔又超細粒,其中一粒仲臭左!

不過見其他枱叫左三色丼,仲有其他拼盤好似幾新鮮唔錯。仲有明太子燒雞翼,都幾好味咁!

其間,壽司師傅敲鐘,介紹有直送嘅北海道海膽,話好新鮮。然後無幾耐,店員就到每枱sell 海膽軍艦壽司。可惜我同男友已飽飽了。。無位再食了。。

整體而言,唔係我想像中咁好好好味
屬一般,ok啦,有某幾樣係幾好味嘅!

男友同我係咪都食到個咀都雕晒喇?🙈😆哈哈
2019-04-06