2017-06-11
第2次黎呢間位於葵興工廠區的自助餐餐廳。佢係類似半自助形式的, 有A/B/C餐畀大家揀, 每個餐都有唔同的私房美食。今次我揀左B餐!餐廳有唔同區域, 海鮮區有小龍蝦﹑蝦﹑螺﹑青口。呢個區係放粥底火鍋配料仲有熟食同埋甜品先上一份海鮮魚冰山三文魚好肥美! 我最鐘意係象拔蚌!! 真係好爽甜! 食完唔夠喉可以去刺身區果邊拎! 先寫B餐內容: 黑松露磯燒鮑魚- 黑松露味好香, 爽口!最愛呢碟鐵板秘醬蝦碌!! 有點似蕃茄煎蝦碌, 但又帶點辣味。如果可以黎多客就好啦!!USA 佐肩牛片以鐵板形式上, 可以自己慢慢燒, 好有牛味, 又幾好玩。 燒烤區係老闆親自上場!! 服務超好的!! 我坐得好近,老闆成日怕我地企得耐, 就會問我地食咩, 燒完送過黎俾我地我每次去燒烤區都有唔同食物燒緊, 所以真係要行多幾次呀大家!!好多驚喜最欣賞係佢地的心思蝦可以揀蒜蓉燒/ 芝士燒; 燒帶子大大隻之餘, 配上蔥同埋蟹子, 提升左帶子的甜味!! 比平時自己整的帶子好食太多!!第四次去時見到有甲羅燒!!! 超級好味!!!! 鮮甜多汁燒烤區隔離係生蠔區, 今日係法國 Fine De Claire 平時出去買都要$3X-4X
餐廳有唔同區域, 海鮮區有小龍蝦﹑蝦﹑螺﹑青口。
呢個區係放粥底火鍋配料
仲有熟食同埋甜品
先上一份海鮮魚冰山
先寫B餐內容:
黑松露磯燒鮑魚- 黑松露味好香, 爽口!
最欣賞係佢地的心思
第四次去時見到有甲羅燒!!! 超級好味!!!! 鮮甜多汁
平時出去買都要$3X-4X一隻,而家可以任食!!!!
肉質厚實順滑, 入口微甜, 帶有一點點海水味
熟食擺有幾款, 亦係食完會更換唔同款式的
食到咁上下, 店員會端上粥底火鍋及安格斯牛, 店員仲話牛係廚師新解現刨的, 可以食完再ORDER
粥底令牛肉更嫩口, 超好味的! 食完再加埋南瓜粟米煮粥又係一個唔錯的選擇
甜品有幾款,最推薦係: 焦糖燉蛋, 即製雪糕PANCAKE同埋熱辣辣新解豆腐花
呢間小店真係好有誠意!!! 無論係食物定係服務, 都好高分!
會再黎幫襯, 希望KEEP到水準啦!!