最近我去咗The Pantry Club,呢間餐廳真係幾好,位於啟德球場隔離,環境舒服到不得了!坐喺大玻璃窗旁,心情特別好,日頭黎仲可以望住個大球場,有比賽睇就要提前book定呢間餐廳啦!餐廳嘅設計簡單有型,燈光柔和,坐得好舒服。服務員好 Nice,介紹菜單時好有耐性,仲會主動問你需要咩,感覺好親切。我試咗幾樣菜式,真係唔錯!Iron Grilled Flank Steak,牛排煎得剛剛好,肉質嫩滑,搭配焗蔬菜,味道真係好正!燒汁同香蒜青醬都幾合襯,薯條外脆內軟,真係一流。試咗Beef Cheek Bolognese,呢個意大利麵真係好味。慢煮嘅番茄牛面頰肉,肉質滑溜,搭新鮮嘅闊麵,醬汁濃郁又唔膩,食完唔夠,仲想再要多碗!再來試咗MOE-安格斯牛肉漢堡,漢堡肉厚得嚟,仲有煎蛋、炒洋蔥同蘑菇,味道層次多得嚟,食到好滿足。薯條依然好味,外脆內嫩,真係唔錯。最後,當然要試下The Pantry‘s Pancake!呢個厚班戟鬆軟,淋上焦糖牛油同楓葉糖漿,仲有新鮮水果,甜得剛剛好,真係完美收尾!總括嚟講,The Pantry Club真係一個好地方,食物、環境同服務都齊全。無論係家庭聚會定朋友
我試咗幾樣菜式,真係唔錯!
總括嚟講,The Pantry Club真係一個好地方,食物、環境同服務都齊全。無論係家庭聚會定朋友聚餐,呢度都幾合適。下次一定要encore,試下其他菜!
Iron Grilled Flank Steak煎牛排配焗蔬菜,燒汁&香蒜青醬配薯條
MOE-安格斯牛肉煎雞蛋、炒洋蔥蘑菇&芝士漢堡配薯條
Beef Cheek Bolognese 慢煮番茄牛面頰肉伴新鮮闊麵
The Pantry‘s Pancake厚班戟,焦糖牛油,楓葉糖漿&水果
全家福
2025-01-21