2022-12-01 105 views
今次嚟到位於北角既上海餐廳~第一次見上海餐廳入面有日式嘅嘢食!好有創意好新穎!另外想讚一讚店員相當細心,佢見到朋友撥手覺得有啲熱就即刻幫得地較大左冷氣🥰欣賞~🐷韭菜鮮肉餃子套餐(湯水餃🥟)10隻 $64每一隻自家製嘅餃子都非常飽滿!大大隻!今次我就嗌咗麻辣湯底,未食已經聞到好香嘅麻味~水餃皮浸滿麻辣味嘅湯底,估唔到都幾夾😋而前菜就揀咗陳醋雲耳,口感爽口,味道酸甜開胃!個麵底就揀咗日式拉麵,撈埋啲麻醬一齊食好正!最貼心嘅係佢仲有甜品:薑茶芝麻小湯圓~味道就同平時出面食嘅差唔多~🐷 招牌上海炸醬麵套餐 $62今次嘅上海炸醬麵好特別!因為佢同出面唔同,係凍食既!配料有蝦乾、筍粒、花生同埋青瓜絲等等,撈勻一齊食味道啱啱好,唔會太鹹佢😋😋感覺有啲似片皮鴨醬既味道!🐷西洋菜鮮肉餃子(煎) 10隻 $54煎餃子同水餃一樣都係十分飽滿大隻,好足料!香味十足~不過如果可以煎耐少少,等餃皮再脆啲啲就prefect la😍😍🐷凍金桔青檸(跟餐加配+$4)飲落去感覺好清新,酸酸甜甜好好味!仲好解渴🤪跟餐加配既野飲黎講好有驚喜!!!🐷凍豆漿(跟餐加配+$4)豆味濃郁,同普通出去飲嘅味道都唔多~🥛不過跟餐嚟講算係

🐷韭菜鮮肉餃子套餐(湯水餃🥟)10隻 $64

🐷 招牌上海炸醬麵套餐 $62

🐷西洋菜鮮肉餃子(煎) 10隻 $54

🐷凍金桔青檸(跟餐加配+$4)

🐷凍豆漿(跟餐加配+$4)
豆味濃郁,同普通出去飲嘅味道都唔多~🥛不過跟餐嚟講算係幾好~

環境 🐖🐖🐖🐖4/5
食物質素🐖🐖🐖🐖 4/5
店員態度 🐖🐖🐖🐖🐖5/5

✨人均消費 ~$100

🏠 上海小聚(北角)
📍 北角馬寶道3號君譽峰地下15號舖