2018-08-16
次次經過,見到呢間譽廚既$298套餐,又有龍蝦,又有扇貝,仲有要條龍躉,真係好吸引。4個人食,每人都係$90左右,好似真係好超值,於是就上來試真假! 上湯焗美國龍蝦伊麵 呢碟龍蝦,上到來已經覺得好似好唔熱咁,成個賣相無晒個氣場,啲龍蝦好少,仲好碎。食落去只係暖暖地,肉質少少霉,伊麵打茨打都好勁。說好的芝士同焗既感覺都唔係好feel到。 東瀛大元貝 其實整體來講呢個元貝算係OK,size係屬於中型啦,不過就蒸得略熟,有點老了。粉絲吸晒啲蒜味,好正。不過咩係東瀛元貝呢? 日本? 係咪真架? 清蒸沙巴龍躉 1斤重既龍躉,無呃秤,蒸得岩岩好,唔錯。肉質是可以的,但有點泥既味道。 蒜蓉蝦干蒸勝瓜 呢個係另外叫既餸,係全晚覺得較為滿意既一道菜。蝦干夠大隻,好野來,好多蔥同蒜蓉,配上勝瓜,軟硬層次都有,咸鮮同清新,咁既配搭真係好match!完咗之後,每人有碗送既紅豆沙食,好沙好好味的,呢份心意值得欣賞。整體服務都唔錯,抵讚! 如果再來呢度,我唔會再叫呢個餐啦,因為佢都有好多唔同既小菜海鮮可以散叫,散叫既水準同食材,應該會好過套餐!譽廚正宗粤菜1/F, King's Tower, 480 Ki
譽廚正宗粤菜
1/F, King's Tower, 480 King's Road, North Point
Other Info. :
呢間酒樓既服務質素如下: 平日茶市 - 一般; 假期茶市 - 劣; 平日晚飯 - 好