2025-08-23 0 views
今日同媽媽嚟左北角嘅Harbourview Grill食晚飯。餐廳係pet-friendly的,可以帶埋狗狗一齊。今日星期六做緊Platter night,有Grill Platter/ Seafood Platter選擇。我同媽媽揀左肉類嘅Grill Platter,個set主要有五款肉類、無限量薯條同兩杯飲品供應,非常豐富。餐廳位於海邊,可以睇住海景食飯~餐廳仲設有戶外位置,環境開揚又舒服。Grill platter色香味齊全,入面有多種唔同風味嘅肉類,每一款都有自己獨特嘅味道同口感。Sirloin西冷扒叫左五成熟,食落去鮮嫩多汁,表面有啲焦香,肉香味好吸引。每咬一口,肉汁就會流出嚟,搭配少少黑胡椒同海鹽,已經好好味!Pork Loin豬背扒有好豐富嘅脂肪,烤完之後外層脆脆地,裡面保持住肉質嘅柔嫩。香料味滲透進去,帶嚟微微嘅甜味同煙燻香。Tandoori Chicken呢個印度香料烤雞充滿異國風情,裡面用咗好多香料,食到有孜然味,雞肉醃製過後好惹味,香氣四溢,每口都有層次感。BBQ Ribs (2pcs)炭燒豬肋骨好大件,燒到外焦內嫩,肉質肥美,加上特製嘅醬汁,甜中帶鹹。肋骨肉一撥

Sirloin

Pork Loin

Tandoori Chicken

BBQ Ribs (2pcs)
炭燒豬肋骨好大件,燒到外焦內嫩,肉質肥美,加上特製嘅醬汁,甜中帶鹹。肋骨肉一撥就脫骨,肉質嫩滑。

Seekh Kebab
土耳其烤肉串燒經過炭火烤製,外脆內嫩,肉香好濃。再加上檸檬汁,味道更加清新。

Unlimited Fries
最後講下薯條,可以任添。薯條食落香脆可口,每一條都炸得金黃酥脆,裡面鬆軟。配搭住鹽同埋茄汁,好好味。

Mashed potato +$38
我哋仲加咗一個薯蓉,薯蓉調味好足夠,食落非常Creamy,薯蓉質地好滑。

Iced lemon tea
飲品方面,可以嗌紅酒、汽水、檸茶等等,我哋飲咗凍檸茶,糖水自己加,甜度自己選擇。