2019-12-27
店鋪:娘娘喫茶 (北角)地址:北角電氣道308號聯和大廈地下C4B號舖見過呢個「喫」好多次,終於知道原來係讀個「吃」字😂,全因北角電氣道呢間娘娘喫茶教曉左我,意思解將食物咬碎👄。唔好以為同茶飲店無關係,畢竟依家好多茶飲又有水果🍑、珍珠、朱古力碎、仙草咁,都真係飲得又食得架娘娘招牌水果茶 $38呢個水果茶厲害喇,用左西柚、百香果、香橙🍊、菠蘿🍍、火龍果、青檸等多種水果去泡製而成,清新得黎又有酸酸甜甜嘅水果香😍,其中以百香果同青檸味出較突出,開胃解渴Oreo芝士朱古力 $35朱古力加上成層厚嘅芝士泡沫同埋oreo碎,整成左呢杯好味嘅飲料🥤,朱古力濃郁,攪勻芝士泡沫同曲奇碎,一啖就試到哂3款唔同嘅食物質感🥰,非常豐富茶飲店仲做緊多個優惠!頂級鐵觀音以$13就買到一杯😍,著校服嘅學生仲可以以買一送一嘅優惠購買其中6款指定茶飲,平均都係十幾蚊杯,唔知你又幾時黎拜見娘娘呢
地址:北角電氣道308號聯和大廈地下C4B號舖
娘娘招牌水果茶 $38