2018-02-20
聽啊媽講左好耐上水有間新日式餐廳,佢同班師奶friend成日下晝去食lunch貪佢可以任飲。呢日細佬生日一家人去試下夜晚去食放題,去到先知原來生日優惠6人入座就可以免1人,不過我地唔夠人都照食啦,其實佢個價都唔貴。我地食7-9pm,大概7:10pm先俾我地入座,但都計足2個鐘先叫我地買單。入到去比想像中大,呢晚仲有人一行2x個人一齊去,竟然都接咁大個booking!有個自助飲品同甜品櫃,可以任拎(除左雪糕限一人一杯only),我爸媽勁愛梅酒。細佬本身唔食魚生,呢度就好在有好多熟食,火鍋都係任食,種類都唔少(作為豆腐控我就想佢俾多d豆腐我)全晚覺得最正係火焰香蒜帶子壽司!燒得剛剛好帶子都新鮮!仲有希靈魚都唔錯。天婦羅、手卷果d都正正常常放題水準。熟食仲有羊架、西冷、龍脷,但羊架有點太生,西冷有點太熟,希望可以改善。食雪糕之前食多個烏冬埋尾,唔夠彈牙但不過不失吧。
(作為豆腐控我就想佢俾多d豆腐我)
天婦羅、手卷果d都正正常常放題水準。
食雪糕之前食多個烏冬埋尾,唔夠彈牙但不過不失吧。