儀;)
儀;)
Level 4
2018-01-23
Follow
聽朋友講尖沙咀呢間滾得起海鮮火鍋專門店,有個招牌海鮮火鍋套餐好抵食。我同另一位朋友即刻飛去試一試。黎到先知,原來 呢度7時前埋單七折,而宵夜時段9時半後入座就係八折嘅。蝕咗添,早知約朋友晏啲嚟啦,不過唔緊要試咗先算。
平日唔算太多人,座位寬敞。後面嗰啲雪櫃就係放任食 時段嘅飲品,飲品種類繁多。呢度不失為同朋友促膝長談有地方。
先嚟咗刺身拼盤,包括有三文魚,希靈魚,八爪魚,北寄貝,帶子同埋甜蝦。全部都好新鮮,絕對唔比日式放題遜色。我最鍾意食個甜蝦同埋帶子,好鮮味好甜。
跟住就輪到個雞煲雞煲分為大辣,中辣同小辣。我哋唔係好食得辣,所以揀左小辣。雞煲既麻辣汁,好惹味,食到舐舐脷唔停得口。雞肉結實,雞皮又嫩滑啖啖肉好滿足。
海鮮拼盤絕對唔野少,有帆立貝,鮮蝦,生蠔同埋鮮魚片。帆立貝大大隻絕無欺場,鮮蝦新鮮。生蠔雖然細粒咗少少但鮮味出眾。鮮魚片啖啖肉,唔腥得嚟又滑,口感軟淋。
安格斯牛肩胛,美國自然豬,墨魚丸 ,牛丸,菜肉餃, 同埋鯪魚滑。 啲牛肉同埋啲豬肉,紋理非常漂亮,脂肪比例均勻,食落好軟腍,一啲都唔韌,好好食。
其實食完上面嗰啲主菜我哋已經八成飽。跟住先開始任食放題, 30款任食配料,例如有午餐肉,豬頸肉,豆腐,丸類應有盡有而且質素都唔差,抵食夾大件。
當然唔少得我哋最愛食嘅魚皮同埋響鈴喇 ! 卜卜脆好好味。

食依餐真係值回票價,埋單都係大概三百蚊一個人,真係去邊度搵?下次一定要喺宵夜時段嚟,拎埋嗰個8折先。
Ratings