日本沾麵連鎖品牌「三田製麵所」,係日本多個旺區都開左分店,係一股新勢力黎到香港都係揀旺區銅鑼灣開,外表同日本店基本上無分別,連鎖既保證,座位唔迫幾舒服下既餐牌當然係以最人氣嘅沾麵為主,濃骨魚湯,仲有4款麵既份量俾你揀,唔想食沾麵都有幾款拉麵濃香豚骨魚介沾麵,中,招牌菜,當然要試既,豚骨魚湯真係好濃,一落麵就掛晒係麵上麵偏粗身,幾彈牙下既,唔重蛋味,入口都滑既湯汁超濃豚骨味,魚味都勁香,各香料、調味都屬重口味既,中意既會好中意,唔中意重口味既要有啲心理準備叉燒唔太燒烤feel,但肉質都幾嫩,味道唔錯蟹肉忌廉薯餅,外面好夠脆,咬開就爆出蟹味忌廉薯蓉,忌廉味既薯蓉好正好加分蟹味都幾重而成件事好夾,個人認為仲正過牛肉薯餅,好creamy好滿足半熟蛋三田特製拉麵,三田麵加半熟蛋加沾麵汁變成既湯底,都係豚骨魚介,中意飲拉麵湯或者有啲怕太濃淍既,依個湯會較易接受,豚骨仍然濃但較易入口,魚鮮味仍然,濃湯一碗麵因為浸住,會較沾麵腍身,個人認為更好食半熟玉子正常,配依款濃湯幾好味份量好足,完全冇扼你整個拉麵旅程我覺得最大亮點係佢既麵,麵質幾有咬口,一食就知係鮮麵,配湯同沾麵汁都正至於湯汁就好睇個人喜好,我

麵偏粗身,幾彈牙下既,唔重蛋味,入口都滑既
叉燒唔太燒烤feel,但肉質都幾嫩,味道唔錯

濃厚豚骨魚介沾麵
沾麵
豚肉
蟹肉忌廉薯餅
蟹肉忌廉

麵因為浸住,會較沾麵腍身,個人認為更好食
半熟玉子正常,配依款濃湯幾好味
份量好足,完全冇扼你

半熟蛋三田特製拉麵
拉麵
濃豚骨湯
半熟玉子

至於湯汁就好睇個人喜好,我就認為湯麵好濃好正,沾麵汁已經有啲咸,佢價錢唔貴係依區算一咁,總括都算不錯

#開到零晨啱晒飲完野或者玩完去食好日本人
#可能係連鎖店所以員工唔係好日本