北角依家連海邊都翻新埋做又靚又新既酒店x住宅x商場好正吸引左唔少美味食店黎開分店orange elephant都唔例外,以前食過奧運個間幾唔錯,今次一於試下分店地點方便而係商場入面,一鋪相連Mango Mania既設計要讚,又靚又方便裝修比起其他分店仲吸引左,fushion西日泰既氣氛相當舒適本餐牌都好吸晴,乜都有而又圖多,揀都揀到好爽,不得不提佢既每日一蚊菜,日日唔同,抵到一個點不得不食餐牌大大幅蝦餅圖引唔住叫左,泰式炸蝦餅,擺盤相當唔錯,精美到食指大動入口外脆內滑,無油益味入面既蝦肉好幼滑下,蝦味都足一個都幾好味下既蝦餅,份量亦幾大舊再黎肉碎生菜包,揀左豬肉,賣相同樣精美,肉碎份量好足!!包住食時,生菜又鮮,重點係佢既泰式炒豬肉碎好滑,入口仲正左可以一試勞蘇食不得不推介嘅 泰式明爐烏頭魚根本冇性價比既討論空間因為佢係講緊$1$1$1重要的事情講三次$1食百幾二百蚊既明爐烏頭,簡直顛覆左物價又唔好以為一蚊佢就會hea你,做足明爐同大條烏頭味道唔會太酸或太辣,較清新既,所以湯好好飲魚肉滑,唔多骨,唔會太老,如果驚唔夠刺激既,仲有泰式辣椒醬汁,都好有風味枱枱都有條,場面好震撼最後就係飲品
北角依家連海邊都翻新埋做又靚又新既酒店x住宅x商場
好正
吸引左唔少美味食店黎開分店

入口外脆內滑,無油益味
入面既蝦肉好幼滑下,蝦味都足
一個都幾好味下既蝦餅,份量亦幾大舊
再黎肉碎生菜包,揀左豬肉,賣相同樣精美,肉碎份量好足!!
包住食時,生菜又鮮,重點係佢既泰式炒豬肉碎好滑,入口仲正左
可以一試

泰式炸蝦餅

蝦餅

肉碎生菜包(豬肉)

生菜包

勞蘇食不得不推介嘅 泰式明爐烏頭魚
根本冇性價比既討論空間因為佢係講緊$1
重要的事情講三次
$1食百幾二百蚊既明爐烏頭,簡直顛覆左物價
又唔好以為一蚊佢就會hea你,做足明爐同大條烏頭
味道唔會太酸或太辣,較清新既,所以湯好好飲
枱枱都有條,場面好震撼

泰式明爐烏頭魚

酸辣汁

烏頭

最後就係飲品,為咗試真啲佢嘅手勢無就咁叫啤酒汽水,叫左個唔係間間泰國嘢都有得飲既番石榴冰,賣相白雪雪幾吸引
入口順滑,上層有啲沙冰既感覺,番石榴味濃(好似杏霜咁,中意就中意),勞蘇就覺得好正
另外再叫左椰汁冰,椰汁同奶味勁濃
好綿好滑,一飲就知好足份量無溝水

椰汁冰

番石榴冰

成餐食完有讚無彈,環境靚味道好份量足,淨係條魚都俾佢攻冚左啦
我自己額外想再講講就真係佢個裝修,中間仲有啲好似咖啡杯(機動遊戲個個...)咁既位,有私隱度又舒服
記住book位喇

#泰國人服務
#閒日都排晒隊自己執生喇
#$7食七日七個菜諗下都覺得抵

泰式炸蝦餅
蝦餅
肉碎生菜包(豬肉)
生菜包
泰式明爐烏頭魚