十二味,就係好出名既川菜,依間分店位於嘉峯匯,好靚既裝修,又新又雅致,新派川菜有傳統味道新裝環境舒服、新潮又大空間,燈飾好有氣氛,仲可以坐窗邊望住靚景聚會一流,網上落單,十二味既酸菜魚、香鍋、熱菜、涼盤都好出名,價錢合理先試涼拌菜,燒椒皮蛋,賣相好正,個人覺得皮蛋係涼菜中最特別嘅上枱好吸引,份量足,上埋白飯,皮蛋皮晶瑩通透,口感一流,蛋黃流心,皮蛋味濃尖椒粒加埋麻辣汁就係正,算係一個好唔錯既皮蛋送飯都好正最出名既香鍋黎喇!經典香辣鍋,配至少五種配料,上枱嚇死你超大既size,兩個人食都嫌大,配料好足、香料又足又香麻,配料揀左:嫩牛肉、四季豆、台灣魚腐、鮮腐皮、寬粉,先食嫩牛肉,肉質好滑好腍,辣子牛肉既感覺,麻麻辣辣既牛肉好惹味台灣魚腐,四方型,口感似魚蛋既魚腐,外麻內滑,好味仲要好多塊,成鍋至少有6塊,四季豆好有驚喜,爽身,充滿麻辣味,而一咬入面有鮮甜既味道,好Refreshing鮮腐皮無湯煮既咁腍,但就吸晒啲香料既味,夾一塊配另外既配料一齊食啱晒最正既真係寬粉,完完全全吸味吸到變晒色,味道係成個香辣鍋既精粹,口感腍得黎Q彈我係食辣野好想食飯既人,都叫左寬粉而發覺原來麻辣寬粉配飯都好好
舒服、新潮又大空間,燈飾好有氣氛,仲可以坐窗邊望住靚景

尖椒粒加埋麻辣汁就係正,算係一個好唔錯既皮蛋
送飯都好正

燒椒皮蛋

皮蛋

最出名既香鍋黎喇!經典香辣鍋,配至少五種配料,上枱嚇死你
台灣魚腐,四方型,口感似魚蛋既魚腐,外麻內滑,好味
我係食辣野好想食飯既人,都叫左寬粉而發覺原來麻辣寬粉配飯都好好味
感覺好似辣式年糕配飯食咁

經典香辣鍋

嫩牛肉

台灣魚腐

四季豆

鮮腐皮

寬粉

香鍋配米飯

成餐飯好豐富好好味,環境舒服仲可以慢慢坐,都見到隔離慢慢食住辣野一面飲啤酒,都係好正既選擇
麻辣寬粉加飯未試過既朋友真係要試下,好難明白點解可以咁多樣既川菜都做得咁好味
不過食好西唔係用個腦,ENJOY

#服務都好到非常
#啲媽媽帶埋BB黎果然係食辣食到大