2020-07-12 434 views
表弟係英國返黎,想我帶佢食日系好東西。係網上左揾又揾,見到兆萬8樓的神戶屋呼聲最高,所以放工就同佢去食。我哋9:30pm先入座,入面仲係人山人海,好彩等咗5分鐘就有枱。我自己有潔癖,係餐廳的環境有少少迫,不過衛生情況都不錯。餐廳提供的食物種類好多,除咗有魚生壽司仲有熟食同火鍋。識食第一Round一定係將D刺身叫到盡!佢呢到的款色好多!我自己就鍾意巨赤蝦刺身同埋珍寶帶子!兩款都超厚肉,入口鮮味十足!我之後都encore咗兩次!另外入座送蠔或海膽,雖然份量唔多,不過入口唔會苦。雖然唔多夠喉,不過我就留位食其他野。壽司好多款式,除了有我最愛的吞拿魚,仲有炙燒同反卷。每舊壽司都係細細舊,食多兩舊都無有怕。吞拿魚壽司呢D貴價食材,竟然切出黎都唔算薄!我唔係眼花嗎?仲有我親愛的香葱吞拿魚蓉!入口香滑,魚肉的厚度都唔少,重點係任食唔嬲!天婦羅蝦雖然唔算大隻,但全部都係即叫即炸,外脆內軟,而且唔會太過厚粉,絶對可以再叫。牛油炒雜菇有唔多款的菇炒埋一碟,牛油味香,加埋黑椒味更香。食飽飽就可以食甜品,除了有杯裝雪糕,每人仲可以拎一枝韓國雪條!D款式多到揀唔到落手。兩個人每人加埋一都係$241,呢個食物款式

吞拿魚壽司呢D貴價食材,竟然切出黎都唔算薄!

牛油炒雜菇有唔多款的菇炒埋一碟,牛油味香,加埋黑椒味更香。

兩個人每人加埋一都係$241,呢個食物款式同呢個質數,認真勝價比都幾高!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)