2024-07-14
觀塘出名多嘢食,今日就想試一試食串燒🍢,之後搵到一間自助串燒放題餐廳,即管試試。餐廳算係大間,有好多卡位坐得比較舒服。叫咗最高級嘅放題,有極黑和牛任食、羊架、蟹腳等等任食,食種類都算多,而且出邊有自助串燒區域,炸物區 、熟食區 、甜品區🍧🧁,飲品區等等,真係乜都食到😍😍😍😍每一台都有一個爐,有自轉燒亦都有邊可以放網,而且佢個爐熱力好夠,而且熱力非常之平均,串燒又識自動轉,完全唔驚會燒燶✨印象最深刻係伊比利亞黑毛豬,美國SRF極黑和牛同埋日本松葉凍蟹腳。首先黑毛豬油脂非常之豐富,而且好有豬🐖嘅味道,食兩大塊都唔會覺得油膩。牛肉就燒得稍有功夫,最鍾意佢七成熟,肉味濃郁又唔會太韌,蟹腳燒完嘅味道更加鮮甜一定要食多幾隻🦀出邊嘅串燒種類都非常之多,最開心嘅係竟然有埋棉花糖,足足食咗六粒。另外亦都有一啲雞翼串、牛肉串🥩、翠玉瓜、多春魚等等,用自助串燒機真係好方便,完全唔使點理就有返食😚食完啲肉類梗係要食甜品啦,估唔到佢仲有啲一口嘅甜品同雪糕,清一清返個口啱啱好🍦🍦巴巴串 (觀塘)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室
巴巴串 (觀塘)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座5樓C室