2023-09-09
自從上次來過加藤屋食過麻辣牛肉飯之後,就食過返尋味,佢地價錢親民,食物質素高,味道有保證,所以決定再來食過咁岩今次來食既時候就遇上左新推出既<和風咖哩激安祭>佢地用左多種獨特香料,經過精心熬製,調配出香濃順滑的日式咖喱,可以因個人喜好挑選辣度,套餐仲包左汽水,玄米茶或麵豉湯添,由而家開始去到10月31日,可以用優惠價$45食到咁正既和風咖哩飯!!好抵呀!!☆ 和風咖哩牛肉飯牛肉份量好多,肥瘦均衡,唔會好碎又唔會太長,牛味濃郁,加埋洋蔥再淋上辣中帶甜,甜中帶辣既秘製日式咖哩汁,加埋飯粒軟熟,粒粒分明既白飯,撈勻來食,真係好好味☆ 和風咖哩豬扒飯豬扒大塊又厚身,外層炸到金黃色好香脆,內裡肉質嫩滑,咬開時熱辣辣,唔會覺得好油膩,一樣淋上秘製日式咖哩汁,再配埋白飯一齊食超好味☆ 日式野菜西蘭花,椰菜花,椰菜同紅蘿蔔煮過後唔會好硬,仍然新鮮爽口,最岩同咖哩飯一齊食,一啖肉一啖咖哩飯一啖野菜,真係好味☆ 薯絲蝦 以薯絲包著蝦肉,外層既薯絲炸得好香脆,蝦肉肉質彈牙,沾小小咖哩汁食,特別惹味
☆ 和風咖哩牛肉飯
☆ 和風咖哩豬扒飯