約左表兄弟們食飯, 表弟七點多先到..諗住食一門, 無所謂啦..心諗都ok ge, 而我大約7點半到, 表弟話waitor講好要8點半交枱..ok 無所謂啦..快d食啦..點知..我地叫咗蟹玉子, sushi 拼盤, 串燒 (鴨胸, 雞翼, 牛舌), 餃子, 燒餅, 清酒煮蜆...加四杯野飲, 諗住叫住第一輪先..食住再叫.. 7點40分前叫左以上ge野...8點d野都未黎齊晒.(只黎左sushi 拼盤及串燒加四杯野飲)...個waitress 好似趕你走咁, 就話要last order, 我同佢講...你放低個menu我地要少少時間再諗下先啦, 哇...點知佢仲加多句, "快d喎!!!" ...即刻火都黎!...叫左d野食都未黎晒...就催我叫last order...你8點幾先黎晒d野食..唔通我又8點半比番張枱你!?...我依家唔係比緊大排擋價錢食野呀...我要足夠時間食野, 呢個係好基本..何況"一門"仲學人做日本菜....一d日本人最叻ge服務態度都學唔到! ..服務態度超級差!!!奉勸所有對服務有要求ge人..你地認真要諗下!!!..最後我叫佢地未黎ge野我都要取消...一

奉勸所有對服務有要求ge人..你地認真要諗下!!!.
.最後我叫佢地未黎ge野我都要取消...一肚氣..!..點知佢地就那那聲一次過拎晒我地叫左ge野出黎, 就話只會取消碟燒餅! 我地好快咁要食完d野交返張枱!.

我真係唔知有咩咁好食, 有咩咁出名?
1) 食唔飽 (都未有時間叫多D野食, 又用勁少時間食野, 好似比賽咁)
2) 唔覺得佢味道有咩特別!
3). 限時食飯, 如果真係有人book左, 其實可以唔接我呢單生意, 不如就話冇枱啦, 不量力而為!
4) 咁ge服務, 咁ge質素, 加咁ge價錢, 我絶對相信有好多選擇可以更好!!!!

我地食咗七百幾蚊, 但係個肚一d都吾飽~仲一肚氣!!!
之後我地再去大戶屋再食過, 哇..天淵之別, 有好ge食物質素同好ge服務!!!!

2010-02-01