2022-06-12 294 views
之前黎過食lunch, 用餐體驗幾好, 於是主動提出同朋友相約黎多次呢度食晚飯, 但今晚餐飯真係大感失望⋯😢服務態度欠奉:我地一共3位, 6:20pm人齊入座, 已知用餐限時90分鐘, 舉手搵同事落單時, 只係有人企左檯邊…男職員目無表情同反應⋯連簡單開場白「想落咩order」都冇, 好快我地先意識到原來職員係等緊我地出聲order😅落完order又粒聲唔出唔repeat order行走左⋯我地先叫左3樣食品⋯當上左3樣食物已經無咩位置擺放時, 連飲品都只係搵左剩底檯邊邊既空隙擺底就掉頭走左⋯唔知我以為自己去左食放題餐廳/茶餐廳⋯⋯之後再後加左4樣野食, 而後加食物過程當中, 我朋友猶豫加唔加多樣食物個陣, 因為唔想個職員呆等禮貌同佢講再諗一諗先, 而呢一位睇落人又高d 職位似較高級d既男職員回應一句「轉頭嗌呀 等下啦」就行開左⋯聽到我地都呆左一下🤯 你意思係好心提我地會等得耐少少?定叫番我地想食呀~等下啦?到想食甜品個陣,都被朋友阻止,話唔想再留低,又受氣又難食咁話😢🥺食物質素下降:叫左兩客mushroom soup⋯兩塊麵包竟然係原塊放埋落湯入面⋯而唔係menu入面張圖分開擺放🙃⋯

服務態度欠奉:

食物質素下降:

叫左兩客mushroom soup⋯兩塊麵包竟然係原塊放埋落湯入面⋯而唔係menu入面張圖分開擺放🙃⋯可能真係轉左新派湯飲法⋯我唔理解同唔識欣賞⋯當中有個龍蝦沙律⋯一隻碟有齊哂咁多樣食物但味道完全唔夾⋯唔建議order🙃而當中小食拼盤、芥蘭苗、春雞屬於正常一般⋯乳豬臘味飯(每一啖食到d飯都好燶 似overcooked)都好麻麻地⋯總括而言今次用餐係覺得食物質素比起我之前食過真係差左好多好多

飲品方面:

但signature cocktail 都仲保持到水準🤌

3個人埋單都$700一個人,其實真係可以有更多更好既選擇😬
2022-06-11
$700 (Dinner)