早幾日大王🤴🏻話好掛住泰國🇹🇭,佢話泰國野係最好食 😋(次次講都唔一樣,真係好難捉摸🤷🏻‍♀️)好啦,咁我點都要做番d野💁🏻‍♀️見大王🤴🏻又鍾意食ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ🍔咁我就帶左佢去食泰式漢堡包🇹🇭🍔。順手打下卡📸雖然小店主要係做外賣🥡,但門口有長櫈可以坐低食🪑~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 小食 ▪▫️Thai炸雞丸 ($35)有9️⃣粒,係圓柱形,又幾特別喎🤓除左雞肉🐔,仲加左粉絲同其他配料食落唔會ᎠᎡY,又唔會齋😝點埋🥢泰式辣醬食,仲惹味😋大王🤴🏻嗌左句,係泰國🇹🇭食到既味道呀😌.▪ Burger ▪▫️原隻軟殼蟹漢堡 ($68) 🦀🍔(軟殼蟹🦀 • 沙律菜🥗 • 蕃茄🍅 • 紫洋蔥💜🧅 • 芝士🧀)軟殼蟹🦀成隻上真係好吸引🤩,不論影相定食落都好正🤤軟殼蟹幾大隻,個包都遮唔晒🤭即炸既脆卜卜💥,仲有塊半溶既芝士🧀溶左係🦀蟹面😳ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ配既黃色醬💛包你信唔到係咩😏(3...2...1...開估🎉)係咖喱汁呀🥘,食ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ食到好似食緊🥘🦀咖喱蟹咁❣️. ▫️經牛肉典漢堡 ($58) 🐮🍔(美國特級牛肉🇺🇸🥩 • 蕃茄🍅 • 煙肉🥓 • 沙律菜🥗 • 芝
早幾日大王🤴🏻話好掛住泰國🇹🇭,佢話泰國野係最好食 😋
(次次講都唔一樣,真係好難捉摸🤷🏻‍♀️)
好啦,咁我點都要做番d野💁🏻‍♀️
見大王🤴🏻又鍾意食ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ🍔
咁我就帶左佢去食泰式漢堡包🇹🇭🍔。順手打下卡📸
雖然小店主要係做外賣🥡,但門口有長櫈可以坐低食🪑

▪ 小食 ▪
▫️Thai炸雞丸 ($35)
有9️⃣粒,係圓柱形,又幾特別喎🤓
除左雞肉🐔,仲加左粉絲同其他配料
食落唔會ᎠᎡY,又唔會齋😝
點埋🥢泰式辣醬食,仲惹味😋
大王🤴🏻嗌左句,係泰國🇹🇭食到既味道呀😌
Thai炸雞丸 ($35)
Thai炸雞丸 ($35)

▪ Burger ▪
▫️原隻軟殼蟹漢堡 ($68) 🦀🍔
軟殼蟹🦀成隻上真係好吸引🤩,不論影相定食落都好正🤤
軟殼蟹幾大隻,個包都遮唔晒🤭
即炸既脆卜卜💥,仲有塊半溶既芝士🧀溶左係🦀蟹面😳
ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ配既黃色醬💛包你信唔到係咩😏
(3...2...1...開估🎉)
係咖喱汁呀🥘,食ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ食到好似食緊🥘🦀咖喱蟹咁❣️

▫️經牛肉典漢堡 ($58) 🐮🍔
(美國特級牛肉🇺🇸🥩 • 蕃茄🍅 • 煙肉🥓 • 沙律菜🥗 • 芝士🧀)
牛肉🥩唔會煎到乾晒,仲有肉汁💦
雖然加煙肉🥓同芝士🧀,感覺好似重鹹味🤨
但店主👨🏻‍🍳好細心,依款係用茄汁做醬🧃
酸酸甜甜👐🏻中和番個味,都唔錯嫁😜
經牛肉典漢堡 ($58) 🐮🍔
經牛肉典漢堡 ($58) 🐮🍔

💁🏻‍♀️ BURGER2️⃣個都勁厚,係甜包底。
最好既係麵包冇再🙅🏻‍♀️🧈搽多層牛油,但係可以烘到脆✨ (港女心態💭好味又唔肥💃🏻)
除左主要材料,配菜都加左唔少😜
夾左沙律菜🥗 蕃茄🍅 紫洋蔥💜🧅,
所以食落🙅🏻‍♀️唔會好油 / 好滯🤪
▪ Combo (+$20 - $28) ▪
如果只食ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ🍔唔夠喉,可以再加配ᏟᎾᎷᏴᎾ ᏚᎬᎢ🍽
有2️⃣款ᏚᎬᎢ可揀,主要係野飲唔同🥤🍹
▪️Set A ($20 - $22)
(ᎢᎻᎪᏆ ᏚᎻᎪKᎬ薯條🇹🇭🍟 / 洋蔥圈🧅💫 & 罐裝汽水 / 梳打)
▫️ᎢᎻᎪᏆ ᏚᎻᎪKᎬ薯條🇹🇭🍟 : 揀左櫻花蝦味🌸🦐,開頭仲諗,係🤏🏻細細隻鋪面,
一食就會掉晒,原來係櫻花蝦🌸🦐磨左粉🧂
之後再ᏚᎻᎪKᎬ🤙🏻,所以係痴住係薯條上面🤌🏻
ᎢᎻᎪᏆ ᏚᎻᎪKᎬ薯條🇹🇭🍟 : 櫻花蝦味🌸🦐

▫️巨提子峰梳打🍇🥤 (紫色💜)
唔會好甜,冇藥水味🙅🏻‍♀️💊。大王推介🤴🏻
Soda

▪野飲▪
▫️熱情果梳打❤️‍🔥🥤 (橙色🧡) ($12)
見大王🤴🏻飲得咁爽,忍唔住散叫左包俾自己🙆🏻‍♀️
唔會好甜,我覺得熱情果清d,仲好飲🤭
💁🏻‍♀️ 食住ᏴᏌᎡᏩᎬᎡ🍔,炸野🍤,飲住有汽凍野❄️🥤,
坐係泰國FEEL🏝既打卡位前面,假期應該係要咁👏🏻
🔺可以用ᎠᎬᏞᏆᏙᎬᎡᎾᎾ叫外賣 🛵
🔺Wtsapp / 電話📱落單過去拎又得🥡
🔺店舖裝修幾有泰國🇹🇭FᎬᎬᏞ,掛左泰國風既裝飾🎐
🔺門口仲有個幾岩打卡位📷,背景 • 長櫈 • 咕𠱸都係泰國風🇹🇭,俾大家食野🥢 • 影相📸,真係可以幻想💭下去左泰國✈️🇹🇭。
🔺可以比八達通💳,又可以用消費券💸