2016-06-29 669 views
今日踢完波就同左幾個波友去附近搵食,行下行下去到K-11附近見到有間新開的火鍋放題,由於極度肚餓決定上去幫襯下。作為一間新開食店,想知道佢食物質素好吾好,我諗從環境和服務二方面都可以略知一二,因為有心想將好味的食物帶比客人,環境和服務都應該有一定的質素。餐廳整潔企理,座位闊落光猛,冷氣仲涼浸浸,呢樣絕對加分,而侍應的應度亦好好,知道我地踢完波就安排較大的卡位座,方便我地放波放背襄,真係夠唒貼心。講番野食先,依度有二款放題選擇,貴D有本A5黑毛和牛VS美國SRF極黑和牛,平D就有極上安格斯牛小排,同樣任食120分鐘,因為我地都係諗任填飽個肚,所以揀左。放題入面除左火鍋料,原來仲有刺身和熟食。刺身: 三文魚顏色鮮艷,肉質肥美嫩滑北寄貝和赤貝爽口有彈性帶子肉厚肥大,啖啖爽彈嫩口,相當鮮甜,其他鮑魚片和八爪魚都十分新鮮,整體OK熟食: 麻辣皮蛋,皮蛋舖上蒜辣椒既醬汁,而且花椒八角辣味食完的確開胃鹵水牛肚食落彈牙鬆化雞腎五香味濃而且口感爽脆火鍋湯底都有幾個選擇,牛乳、黑豚肉豬骨、麻辣等等,我地就揀左冬瓜皮蛋莞茜鍋,貪佢清清地無甘熱氣,另外,侍應亦會提供六款醬料比客人,等客人混醬。終於主菜出場喇

刺身:

三文魚顏色鮮艷,肉質肥美嫩滑

北寄貝和赤貝爽口有彈性

帶子肉厚肥大,啖啖爽彈嫩口,相當鮮甜,

其他鮑魚片和八爪魚都十分新鮮,整體OK
熟食:

鹵水牛肚食落彈牙鬆化

雞腎五香味濃而且口感爽脆
終於主菜出場喇

牛小排有肉味,又有油香,切成薄片,十秒左右已經食得,質感細嫩多汁
豬頸肉粉嫩新鮮,肉質柔軟嫩滑,食落滿口油香

魷魚大大塊,外表光澤有鮮味
雞子和鵝腸完全吾會有血腥味,肥美得黎又爽脆

雲http://neoartcore.deviantart.com/
吞雖然細細粒,但皮滑餡多,蝦肉的甜和豬肉的鮮配合得宜,入口湯汁香濃不漏

手打鵝肝鮮牛肉丸,肉丸外表色澤漂亮,明顯睇得出用料新鮮,但鵝肝味道不算突出,較為失望

芝士牛肉丸,肉丸相當嫰口,芝士塞得飽滿

手打烏冬十分滑溜,煮耐左都吾會太淋
食到幾飽都好,到左甜品時間,吾止女人有二個胃,男人一樣有

芒果布甸,質感軟綿綿,但芒果味道略淡

牛乳奶凍,牛奶味濃,入口幼滑

朱古力燉蛋,豐盈濃郁的朱古力配上滑溜燉蛋

心太軟,雖然份量的的骰,烘焗時間岩岩好,外表鬆脆,內裡的朱古力流心軟滑
2016-06-18
$280 (Dinner)