蟹肉炒蛋牛角包$68炒蛋夠重蟹肉味🦀又香又惹味,因為加左蟹肉所以質感唔會好滑但可理解。牛角包鬆脆,包既內層吸收蟹蛋味。唯一美中不足就係牛角包本身香味不夠重同定價較高🍞~紫薯忌廉雞肉燴飯$85與其話係燴飯,其實係意大利飯。忌廉汁處理得恰到好處在於少左令人濟既感覺,而且不但冇蓋過紫薯🍠反而意外地配合得完美,將整道菜帶出比較柔和,舒服既感覺😍😋店舖毫不吝嗇紫薯,唔係gimmick 得少少,壓得少少爛配合燴飯。除此之外,仲有少許瓜類🍆,不過被煮得溶爛而且淡味,怕瓜類同茄子既人可以唔使擔心。白灼雞肉較為普通,若沒有忌廉汁,味道就係淡而無味。~野莓蜜桃梳打$48大量新鮮野莓果粒🍒令人感到清新,唔係單純靠糖水調味既飲品但蜜桃只係配角,飲品冇蜜桃味,只有兩篇薄薄既蜜桃片。~蘋果醋奇異果梳打$48🍏同上,奇異果亦是配角。整杯飲料醋味濃,配合夏天令人食慾不振既胃口。~總結:只論食物質素,係值得來試創意料理,絕對令你有意外驚喜,味蕾都會得到滿足。👍🏻👍🏻可惜,服務態度是致命傷,有時,客人積聚係門外,但冇派籌,唔知幾時輪到自己,店員都唔太理會門外客。入到室內,問服務生拎水杯自己倒水,但俾輕視既眼神對待,整體服
蟹肉炒蛋牛角包$68
蟹肉炒蛋牛角包
紫薯忌廉雞肉燴飯$85

與其話係燴飯,其實係意大利飯。
白灼雞肉較為普通,若沒有忌廉汁,味道就係淡而無味。
紫薯忌廉雞肉燴飯
野莓蜜桃梳打$48
大量新鮮野莓果粒🍒令人感到清新,唔係單純靠糖水調味既飲品
但蜜桃只係配角,飲品冇蜜桃味,只有兩篇薄薄既蜜桃片。
野莓蜜桃梳打
蘋果醋奇異果梳打$48🍏
蘋果醋奇異果梳打
可惜,服務態度是致命傷,有時,客人積聚係門外,但冇派籌,唔知幾時輪到自己,店員都唔太理會門外客。入到室內,問服務生拎水杯自己倒水,但俾輕視既眼神對待,整體服務態度實在欠佳😥😥
2016-07-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
紫薯忌廉雞肉燴飯
蟹肉炒蛋牛角包