Madmadeat
Madmadeat
Level 4
2025-11-03
關注
最近嚟咗係旺角MOKO嘅入面一間餐廳。餐廳設計得幾有格調,橙色配搭白色嘅裝修,現代感滿滿,光線好柔和,氣氛輕鬆愜意,唔會好逼好有壓迫感,幾舒服。

韓式豬手(半份)
首先試咗個韓式豬手,半份嘅份量對兩個人嚟講啱啱好,唔會食得太飽。豬手本身肉質夠嫩,醬汁唔會過鹹,帶有少少甜味,同豬手嘅味道好襯。再加埋啲生菜同蒜片,好清新。

韓式烤牛肉奶油闊條麵
牛肉烤得啱啱好,唔會太乾或者過熟,肉質軟滑。奶油麵冇預期中咁重口味,反而係順滑清爽,奶油味唔會太過頭,食完唔會覺得膩。整體味道幾豐富,牛肉同麵搭得幾好,味道層次唔錯。

雞蛋多過飯嘅蛋飯卷
飯卷嘅蛋比飯多,雞蛋味濃,咬開嘅時候,蛋香滿溢。除咗蛋,仲有紅蘿蔔同青瓜等,都幾清新。

開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫
開心果嘅香味唔會太強烈,反而係一種淡淡嘅清新感,唔會太甜膩,窩夫外脆內軟,整體口感輕盈,而且非常iGable。

飲完唔會手指指餅咖啡(凍)
好似食流質嘅tiramisu咁,香濃滑溜,咖啡味道亦突出,不錯。

帶點驚喜的香印提子奶蓋綠茶
提子好香,食得出品質很好,而且好低甜,甜度幾乎完全黎自提子天然甜味,飲完都幾清新,唔會飲完覺得好heavy。

PS:10月推廣活動:一匙即中$3000旅遊禮劵
講下餐廳嘅10月推廣活動,有個「一匙即中」嘅活動。凡係消費滿HK$500,就可以攞到一條鎖匙,而消費滿HK$1,000就有兩條。活動現場設有個寶箱,打開寶箱就有機會中得HK$3,000嘅旅遊禮券,唔單止咁,仲有啲幸運者可以獲得全單免費優惠。寶箱以鎖封存,要用正確鎖匙先可以打開!活動設有 20 條鎖匙,只有 1 條為真鎖匙。參加者會有一張「鎖匙認證卡」,並有 30 秒時間觀察鎖匙外觀及鋸齒特徵,之後需於 20 條鎖匙中選擇一條鎖匙。

呢個活動幾有趣,食飽飽仲可以試下自己有冇運氣贏獎。