間餐廳係喺D2place 3/F比較入面既位置,都幾隱蔽,如果唔係張大龍蝦poster,我都唔知原來有間唔錯既西餐廳。我同朋友去到坐底雖然環境唔係特別好,但服務唔錯。餐牌格式簡單分明,但圖片不符,食物還是不錯。我同朋友叫左一個三文魚配芒果莎莎更是有驚喜,不論配搭同口感都很恰當,三文魚皮脆肉嫩,芒果同洋蔥的醬汁更令三文魚升級不少。另外我地仲叫左白酒煮蜆,豬手同卡邦尼意粉,白酒煮蜆,蜆肉嫩滑廚師火候恰當,不論白酒牛油香都不太搶味,而且很少係中環區以外食過牛油汁的料理。而豬手廚房配搭了一份酸菜,十份開胃,豬手皮亦很脆很滿意。卡邦尼意粉亦跟平時出面的不一樣,他們將蛋黃放在意粉上,自己「撈」個意粉,令汁既稀結度配得恰當,廚師們都應該町新廷聰明吧。雖然餐廳看似拍烏蠅一樣,得很少客,但食物味道認真不錯,價錢亦正常,值得再去!

我同朋友去到坐底雖然環境唔係特別好,但服務唔錯。

餐牌格式簡單分明,但圖片不符,食物還是不錯。

而豬手廚房配搭了一份酸菜,十份開胃,豬手皮亦很脆很滿意。

• 三文魚配芒果莎莎