2021-08-01 23 views
成個星期睇精彩奧運睇得好興奮緊張,於是身為愛辣之人既我,星期五來到呢間爆辣冷麵再尋求刺激。有不同辣度選擇,由蚊仔辣同爆爆爆,聽聞小辣都幾勁,於是先來挑戰小辣,食落呢包冷麵真係好辣,店舖自家製辣椒真的唔惹小。爆辣冷麵:有紫菜絲同好多蟹籽鋪面,聽聞老細好鐘意食蟹籽、冷麵同辣先開呢間店,呢個配搭食落果真夠過癮,童年回憶返晒黎。賽螃蟹杯麵:呢個杯麵滿到爆晒,先有蟹籽、西蘭花,蛋白花似賽螃蟹咁鮮味,再有粟米冷麵打底。爆辣雞軟骨:雞軟骨微辣帶脆口,幼身青瓜絲在底,清爽有咬口感。爆辣炒飯: 同樣有好多蟹籽係表面,裙帶邊、螺肉、粟米、腸仔,炒得粒粒分明,配料香辣而帶有咬口。蟹子沙律:帶子裙邊鮮甜咬口, 配蟹柳蟹子, 沙律醬拌青瓜海帶粟米,清爽健康!自家製的爆辣油生蒜$25樽:可以係屋企用來炒煮菜式都得,增添惹味。

TakeAway