今日食完LUNCH經過太安樓,見到呢間以焦糖燉蛋班戟作賣點,人氣非常高日式班戟專門店。當時等候的客人唔多,我地趁機買來試試。😋我點左一個焦糖燉蛋雪糕班戟,首先個焦糖燉蛋雪糕班戟賣相好好,班戟薄身都幾香脆,焦糖燉蛋蛋味唔係好濃,不過唔會過甜,而且都幾香滑。夾層有忌廉同木槺,口感都幾豐富。雪糕好大舊,味道正常。以$32呢個價錢而且唔需要排長龍食到呢個雪糕班戟,性價比都幾高。👍呢間小店同大部份太安樓食店一樣,不設堂食,不過呢個班戟有附上一隻小匙,食得都方便。班戟款式選擇都幾多,除左有雪糕班戟,仲有咸味的班戟。小店都幾高人氣,雜誌同網上都有好多關於此小店的介紹。

焦糖燉蛋雪糕班戟

班戟款式選擇都幾多,除左有雪糕班戟,仲有咸味的班戟。

小店都幾高人氣,雜誌同網上都有好多關於此小店的介紹。
2017-08-10
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
焦糖燉蛋雪糕班戟