2014-02-07
多年無寫食評 , 估唔到谷鬼氣而再次動筆 放題一向對旺角的不敢試 , 但呢間朋友介紹 , 就book 來試下 , 不貴 198+10% , 但真係不可一不可再 , 以往吃的石x , 大喜x , 滿x 人地都天天爆場 , 但都漏單咁離譜 , 所以好後悔來食呢餐.慶幸是無加50, 吃升級7款美食, 否則更嬲爆!!!!! (出菜慢過蝸牛, 食物質素幾好都無用, 食唔到)好, 開始 , 先說book 位 , 根本就 over book , 我book 20:30 , 20:25到達 , 根本無位可企 , staff 叫位也很混亂 . 口頭禪一句 (得 , 無問題 , 但要等 )終於 20:50咁上下終於入到座 , 緊係即時寫住d order 啦 , ....但等阿等..... 第1味能出到來的刺身已經是 21:20 ...... 很耐囉 , 至於其他click 的東西 , 只有飲品出了 , 其他仍在等 ....其他熟食龜速慢慢送上 , 但其實有些來到也不想吃 ....... 燒蝦 , 天婦羅 , 燒粟米也是凍的 ..... 真是個刻的心情跌到落谷底 , 等了這麼久 , 竟然是微暖或涼晒的
雖然我們無加 $50 upgrade , 但因like 佢 facebook , 都每人送一隻大大隻 (見人見智) 的 赤蝦刺身 , 坦白說 , 我在石x 大喜x 個d .... 任食都唔食囉 ..... 送個2隻..... 無下次!
Other Info. :
千萬別心急加個50去 upgrade ,感覺真係個日運作正常 , 才考慮試下 ,否則自誤!