2019-06-04 827 views
同朋友經過太子覓食,醒起係openrice有見過呢間潮汕餃子好特別,作為餃子迷絕對無放過於是叫埋朋友一齊食呢間潮汕野😚三個人分別叫左欖炒飯、潮汕腸粉同我最期待既小米餃子❤️欖炒飯係用欖菜同蛋黎炒,可惜欖菜味道唔出,無想像中惹味,不過抵讚既係飯粒炒得夠乾身粒粒分明,配埋xo醬食都食左好多😛潮汕腸粉上面既蝦米乾同冬菇粒夠香口,腸粉都夠軟滑,配埋豉油食係三個菜裏面朋友都一致認為最好食個個🤣至於我最期待既小米餃子就有少少失望喇🙈可能期望太高,內餡太乾身沾蠔油食太鹹,點xo醬食反而仲好食d,不過用薯粉整既外皮夠煙韌都係可以一試既特色潮汕野黎既😛三個女仔三款野食share岩岩好,最後我地三個人每人只係要比$30,其實真係好鬼抵🤤而且食物整體感覺清淡唔油膩,女仔出街食唔想食咁肥又想省錢黎呢間就無錯喇😎

欖炒飯

潮汕腸粉

小米餃子

2019-06-03
$30 (Lunch)
欖炒飯
潮汕腸粉