印象中天龍幾好食,今日見到open rice 有38蚊優惠叫叉燒油雞瀨,咁抵食。即刻12:25落左order,諗住半個鐘咩都整好啦。1點鐘去到,間鋪外面全部都係等外賣既人,執外賣個位有成疊好似垃圾俾人擺埋一邊既單,都知奶奶地嘢。問一問呀姐我個餐有未,佢叫我門口等。等左5分鐘,我覺得好唔對路,因為唔見佢有跡象執我個餐,極度懷疑我張單同疊垃圾擺埋一齊。我再問呀姐我個餐點解咁耐12:25已經叫啦wo, open rice 顯示12:55已經可以拎。呀姐即刻吆喝我話我地11點鐘已到爆曬單啦,唔係睇你幾點落,係睇我地做唔做得切。仲要俾我睇到我唔再問多次,佢都唔幫我整。其實灣仔食飯時間忙,大家都明白。但如果你知11點鐘爆左單,其實可以係唔同channel 停止接單,而唔係來者不拒,然後再罵個客。難道叫外賣既我會知道你地11點鐘已經做唔掂啦咩,知道既話就唔叫啦,貪得意咩,打工仔得一個鐘食飯嫁咋。結果,我1:15先拎到個瀨粉,佢地用左50分鐘煮一個叉雞瀨,真係大癲。Ps. 先唔講好唔好食,真係已經食到成肚氣。一打開個外賣盒,個叉燒黑到一個極點,有一邊油雞冇曬雞皮,真係冇曬心機。如果你想食氣多過食飯,時

Ps. 先唔講好唔好食,真係已經食到成肚氣。一打開個外賣盒,個叉燒黑到一個極點,有一邊油雞冇曬雞皮,真係冇曬心機。如果你想食氣多過食飯,時間多都用唔曬,又想食黑叉燒去皮油雞,誠意推薦大家黎呢到!
2025-04-30
Waiting Time
50 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch