1K
2017-12-17 17534 views
之前同朋友都到這裡食過,以韓燒為主,自己可以係自助吧取食物,而且重有熟食,加埋刺身同甜品,本身已經唔錯,但今次佢推出嘅韓式宮廷海鮮鍋就真係十分真材實料,於是同朋友一齊去品嘗一下,首先最少要四個人先可以點,朋友早就約齊腳,溫馨提示最好訂枱時已經指定,免得去到已經賣清!因推廣價位$298(原價$388),所以唔係walk-in 可以就叫到,當然只吃韓燒亦會十分滿足!而海鮮選擇有二選一嘅波士頓龍或大麵包蟹,配埋其他七款海鮮,今晚就有花甲、鮑魚、白貝、基圍蝦、扇貝、貴妃蚌、蟶子,就見到已經贏了!另外跟住個韓式宮廷海鮮鍋還有五籠火鍋材料配上,當然外面嘅食物一樣可以享用,所以真係超值!而火鍋醬料亦十分細心放在桌上,六種口味按自己喜好配搭!香蒜生蒜加埋少少芝麻就係我嘅最佳配搭!而個海鮮鍋上枱時,真的比心中預期的高,見到生猛嘅海鮮在鍋上還會腳仔郁動!而店員推介個湯底就係泡菜味,加湯後就蓋上待一會就可以吃,呢個時間就出去周圍搵食,刺身,壽司,先吃,雖然吃海鮮,但外面有個蟹粥,都要一碗先,另外薑醋蛋都好入味!今次主角滾熱辣,出煙之時又係大家開動嘅時候,因為係海鮮嘅關係,時間要控制得好,所以要盡快處理,隻波
之前同朋友都到這裡食過,以韓燒為主,自己可以係自助吧取食物,而且重有熟食,加埋刺身甜品,本身已經唔錯,但今次佢推出嘅韓式宮廷海鮮鍋就真係十分真材實料,於是同朋友一齊去品嘗一下,首先最少要四個人先可以點,朋友早就約齊腳,溫馨提示最好訂枱時已經指定,免得去到已經賣清!因推廣價位$298(原價$388),所以唔係walk-in 可以就叫到,當然只吃韓燒亦會十分滿足!而海鮮選擇有二選一嘅波士頓龍或大麵包蟹,配埋其他七款海鮮,今晚就有花甲、鮑魚、白貝、基圍蝦、扇貝、貴妃蚌、蟶子,就見到已經贏了!

呢個時間就出去周圍搵食,刺身壽司,先吃,雖然吃海鮮,但外面有個蟹粥,都要一碗先,另外薑醋蛋都好入味!

今次主角滾熱辣,出煙之時又係大家開動嘅時候,因為係海鮮嘅關係,時間要控制得好,所以要盡快處理,隻波士頓龍蝦就肉質真係十分彈牙爽口新鮮,重要十分多蝦膏,堅正!

而人多嘅關係重有面飽蟹,中間開邊,見到啲蟹膏已經流晒口水,入口時味道鮮味,當中重帶有泡菜湯底嘅辣味,味道夠晒濃郁!

而期他海鮮味道鮮味,鮑魚肉質彈牙爽口,花甲肉質煙韌彈牙鮮甜,蟶子肉質亦好彈牙鮮味,真係忙個不停,而店員亦密密為我們換碟,服務一流,食完一輪之後,再放肥牛入口鍋內,牛肉吸收了個湯底嘅鮮味,啲牛肉都好野味!

當然甜品就要吃完先至真係一個完美嘅一餐!選擇多都唔知揀邊種好!最後就選了個朱古力味夠晒嘅栗子撻作為今晚嘅句號!

絕對夠飽之餘又會十分滿足!
Type of Meal
Dinner